Runewaker, de ontwikkelaar van Runes of Magic heeft alle goede eigenschappen van de klassieke mmo en deze verbeterd. Het resultaat is een volledig gratis speelbare online role-playing game genaamd Dragon’s Prophet. Spelers staat een avontuur van epische proporties te wachten die zich afspeelt in eenmoderne fantasy wereld die bevoltwordt door allerlei verschillende machtige draken. Slechts de grootste helden zullen deze magische monsters kunnen temmen en gebruik kunnen maken van hun dodelijke krachten. Wordt een legendarisch draken krijger!

De verschillende classes van Dragon’s Prophet.

In Dragon’s Prophet zitten een viertal verschillende classes die allen hun eigen specialiteiten hebben. De Sorcerer is een machtige tovenaar die je als ranged dps of healer kan bouwen en gebruik maakt van een 2-handed of 1-handed staff om zijn krachten te vergroten. Liefhebbers van de mage class uit andere mmo’s zouden daarom zeker deze eens moeten proberen. De tweede class is de Oracle, een krachtige ridder die veel weg heeft van een Paladin. Deze krijgers zijn bewapend met een zeis of een talisman die ze van afstand kunnen gooien en vooral erg handig als dps. De Ranger gaat de stijd aan met een boog of zogenaamde gunblade die fans misschien wel kennen uit Final Fantasy VIII. Tot slot is er nog de Guardian, een stoere ridder die het vooral moet hebben van een 2-handed Sword of een 1-handed Sword en Shield. Zoals jullie vast al wel snappen is dat de Guardian ingezet kan worden als Tank of dps.

https://www.youtube.com/watch?v=IXuheE3BSc8″ width=”620″ height=”360″]

Dragon’s Prophet ontvangt een volledig nieuw Mastery System!

Dankzij de nieuwe update is de Mastery System van Dragon’s Prophet volledig veranderd. Spelers hebben nu veel meer vrijheid in de ontwikkeling van hun personage en de manier waarop je speelt heeft veel meer impact op de skills die je selecteert.  Met de nieuwe Mastery System kunnen spelers nu ook een van acht drakengoden aanbidden zodat zij de held of heldin in kwestie bijstaan tijdens moeilijke gevechten. een feature die ons in ieder geval wel heel goed in de oren klinkt.

  • Meer vrijheid in de ontwikkeling van je personage
  • Meer specialisatie opties
  • Aangepaste en uitgebreidere skills
  • Volledig nieuwe skills en masteries
  • Nieuwe effecten en animaties

Binnenkort ook Dragon Hatching…

Ja, dat lezen jullie goed. Binnenkort zullen spelers hun eigen drakeneieren kunnen uitbroeden dankzij het nieuwe Dragon Hatching systeem. Dit nieuwe systeem zorgt er voor dat spelers op geheel nieuwe wijze aan zeldzame en eeuwenoude drakensoorten kunnen komen.. Verzamelaars kunnen de drakeneieren die ze tijdens hun avontuur hebben gevonden naar hun huis meenemen voor incubatie. vervolgens zullen ze aan het begin van het incubatieproces invloed kunnen uitoefenen op een zestal attributen de bepaalde krachten van de draak zullen versterken. Wie weet wat voor geweldige draak je op deze wijze weet uit te broeden? De perfecte draak zal overigens niet binnen een dag uit te broeden zijn en spelers zouden hun vrienden daarom ook zeker om hulp moeten vragen om de incubatie tijd te verlagen.

Leuke graphics en ook nog eens gratis te spelen!

Dragon’s Prophet ziet er grafisch heel erg goed uit voor een free-2-play game. De draken zijn gedetailleerd en zijn er in vele soorten en maten, rond de zes honderd om precies te zijn. De vier verschillende classes zijn daarnaast ook heel erg goed uitgewerkt. Vooral de Oracle ziet er op level 98 geweldig uit en heeft veel weg van een Paladin. De verschillende omgevingen zijn af en toe wel een beetje kaal, maar je zal gedurende je avontuur vooral veel op de rug van je draak avonturen beleven. Gelukkig bevat de game genoeg diversiteit.

Wat heeft de game allemaal te bieden?

Ten eerste bevat Dragon’s Prophet ruim 2500 quests en cross-server PVP en housing op dertig verschillende zwevende eilanden, iets wat in de meeste MMO’s eigenlijk helemaal niet voorkomt. Er zijn talloze public events, Raids van epische proporties en speciale world bosses. en voor de spelers die van crafting houden zit er een zeer uitgebreid crafting systeem in en is het mogelijk om de vele items die je craft te enhancen.

Dragon's Prophet Gamescom Azure_Snow

Spelers die voor zondag 17 augustus, middernacht (om 23:59) een Diamond Recharge pakket kopen krijgen niet alleen 50% korting maar ook nog eens een hele gave Gamescom exclusieve Azure Snow draak om aan hun collectie draken toe te voegen.

Wil je de game ook eens proberen? Ga dan hier heen!

  • Rick

    Wellicht leuk om erbij te vermelden is “The Frontier System”. Dit is een feature waarbij guilds elkaars floating islands, oftewel de thuisbasis van de guilds, kunnen overnemen. Met deze feature laat Runewaker zien dat het zich ook ontfermt over guilds, en niet alleen over de individu (zoals bij enorm veel andere mmorpgs wel het geval is.) Misschien zou Kijk-online.com hier ook een klein artikel aan kunnen wijden.