Een Dragonball Xenoverse presentatie op de gamescom liet ons wat meer zien over de game die bij de E3 alleen geteased werd

Laatst op de E3 kregen we al een trailer te zien van een nieuwe Dragonball game, maar behalve de gameplay die we zagen was er vrij weinig bekend over deze nieuwe game. Gelukkig hebben we op een Gamescom Dragonball xenoverse presentatie meer informatie gekregen.

Onbekend personage

In de E3 trailer was een onbekend roodharig personage te zien die zich leek te bemoeien met een gevecht van onze alom bekende Z-fighters. Nu zul je je misschien afvragen wie dat dit personage is. Deze roodharige vechter komt uit de toekomst….deze roodharige vechter…ben jij!
ja je leest het goed, dit ben je zelf. In Dragonball Xenoverse kun je je eigen personage samenstellen uit verschillende rassen uit het Dragonball universum. Je hebt onder andere keuze uit Aarding, majin en Namekian, Maar hier blijft het zeker niet tot beperkt. Ook zijn je skills volledig aanpasbaar, van Krillins destructo disc tot Goku’s Kamehameha, bijna alles is mogelijk. In het begin van de game zou je maar één personage kunnen samenstellen, maar naarmate je verder speelt kun je meerdere slots vrijspelen voor in totaal maximaal acht personages.

Time travel hub

Maar de aankondiging blijft niet alleen hierbij. In de trailer kwamen ook flitsen van een onbekende locatie voorbij en ook hier hebben we meer informatie over ontvangen. De locatie heeft Tokitoki city en is een centrale hub waarvandaan je je avonturen begint met je personage. En dit doe je niet in je eentje, Tokitoki city is een online hub waar je andere spelers kan ontmoeten, uitdagen tot gevechten, uitnodigen voor co-op battles en nog veel meer. Dus niet alleen kun je voor het eerst een eigen personage maken, maar deze kun je ook gebruiken in online gevechten vanuit een centrale hub.

Maar waarom dan?

Van het verhaal hebben we nog niet heel veel meegekregen, maar zoals je al door had was dit niet het standaard verhaal wat we gewend zijn van een Dragonball game. Dit is wat we wel weten, je bent een persoon die naar Tokitoki city is gebracht door Shenron, de Dragonbal draak van aarde, door middel van een wens van Trunks. Waarom Trunks ons nodig heeft is helaas nog onbekend. Maar vanuit de hub kun je dus naar verschillende tijdlijnen reizen om je te bemoeien met de gebeurtenissen uit het Dragonball verhaal. Interactie met de Z-fighters zou ook mogelijk moeten zijn, waarmee je dus op vriendschappelijke basis kan uitkomen met Gohan, Yamcha en de rest van de Z-fighters.

Geduldig zijn

In de komende maanden zou er nog meer informatie over de game moeten vrijkomen, maar deze nieuwe features klinken als zeer interessante mogelijkheden. Over een release datum is nog niet gesproken (de gameplay demo had nog geen stemmen, dus ze zijn nog druk in de ontwikkeling) maar de game gaat uitkomen op PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 en Xbox One, met de primaire focus op de next gen consoles.
In de tussentijd word het dus afwachten op meer informatie en hopen dat we snel onze handen op de game kunnen leggen.