Akira Toriyama is terug met Dragon Quest Heroes: The World Tree´s Woe and the Blight Below!

Dragon Quest, een van de meest iconische Japanse RPG-series, ontvangt op 16 oktober een nieuw deel in het action RPG-genre. In Dragon Quest Heroes: The World Tree´s Woe and the Blight Below is het aan de protagonist om de wapens op te nemen en een gigantisch aantal vijanden te lijf te gaan. De vele personages en monsters werden als vanouds door de wereldberoemde Akira Toriyama getekend en ontworpen.

Wanneer een duistere schokgolf de stad Arba overspoelt, ontsteken de monsters die ooit in vrede naast de mensen leefden in een krankzinnige woede. In Dragon Quest Heroes kruipt de speler in de huid van de held Luceus of de heldin Aurora en sluit zich aan bij een klassieke cast uit eerdere Dragon Quest-titels met onder andere Alena, Bianca en Yangus, om de op hol geslagen hordes monsters bij zinnen te brengen en de orde in het koninkrijk te herstellen.

Kenmerken van de game:

  • Strategische gevechten – Spelers kunnen elk personage levelen en unieke spreuken en vaardigheden upgraden. Door strategisch tussen personages te schakelen en op het juiste moment de juiste vaardigheid te gebruiken, kunnen spelers de zwaarste gevechten overleven.
  • Verzamel monstermedailles om het tij te keren – Verzamel monstermedailles van verslagen tegenstanders om ze als bondgenoten van het strijdveld te halen of profiteer van hun speciale vaardigheden. Er kunnen maximaal 24 monsters tegelijk meevechten met de speler.
  • Legendarisch makerstrio – De titel wordt met schitterende high-definition graphics tot leven gebracht op het PlayStation 4-systeem, inclusief talloze speciale personages en monsters die zijn ontworpen door de wereldberoemde vormgever Akira Toriyama. Zowel Yuji Horii, regisseur en maker van Dragon Quest, als Koichi Sugiyama, de componist die sinds het eerste deel nauw met de serie is verbonden en tevens de maker is van talloze gedenkwaardige muzikale meesterwerken, werken mee aan deze grootschalige action RPG.