Dragon Ball Z: Battle of Z

Namco Bandai kondigt het vervolg op Dragon Ball Z aan voor de PS3, PS Vita en XBOX 360. Dragon Ball Z: Battle of Z zou gebaseerd zijn op CO-OP strategie waarin maximaal 4 spelers in 1 team de onbegonnen strijd aangaan in een open wereld. Online mogelijkheden bestaan uit 4 tegen 4 gevechten in een open wereld. Er zou ook een single player beschikbaar zijn.

De game zou bestaan uit 4 verschillende ”gevecht type’s” en hoewel er nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan kunnen we verwachten dat de bekende types uit de serie hun entree in de game zullen maken. Denk hierbij aan de Special Forces en Super Saiyan GOD.

Dragon Ball Z

De serie gaat over Son Goku en zijn vrienden (de Z-Warriors) die de aarde en andere fictionele planeten moeten beschermen tegen verschillende schurken die een planeet willen veroveren of vernietigen. Terwijl de originele anime Dragon Ball (een paar dagen/weken voor uitzending in Nederland teruggetrokken uit het schema wegens seksueel getinte scènes) alleen gaat over Goku als kind en jong-volwassene en de zoektocht naar de dragonballs, gaat Dragon Ball Z naast de avonturen van Goku ook over zijn afkomst en zijn eerste opgroeiende zoon Gohan. Hiernaast wordt er ook aandacht besteed aan de rivalen van Goku, namelijk Piccolo, die van slecht later goed wordt, en Vegeta, die van slecht naar redelijk neutraal gaat. Dragon Ball Z bevat ook meer drama dan Dragon Ball en heeft een wat serieuzere toon.

Een kenmerk van de serie is dat alle personages zogenaamde ‘power level’ hebben, uitgedrukt in een getal. Ze gaan in de serie gevechten met elkaar aan (regelmatig wordt zo’n gevecht zelfs gespreid over meerdere afleveringen) waarbij het ‘power level’ beslissend blijkt. Op allerlei manieren blijkt het echter mogelijk om iemands power level te doen toenemen. Gedurende de serie vindt er dan ook een ware power level-inflatie plaats. Bron: Wikipedia.

[youtube id=AyK1_rEWBII width=”620″ height=”360″]