Doom getoond op QuakeCon vandaag in Texas aan de bezoekers van de beurs, volgens verschillende Twitter accounts

De nieuwe game heet simpelweg “Doom” en werd getoond in 1080p met 60 frames per seconde. id software heeft bevestigd dat de game ontwikkeld word op hun nieuwe id Tech 6 game engine.
Volgens de Twitter van sommige aanwezigen werd er een single player demo van Doom getoond op Quakecon. De game speelt zich net zoals het vorige deel af op Mars, onder aanval van demonen die afkomstig zijn uit de Hel. De stijl van de game lijkt erg op Doom 3 en de bezoekers waren blijkbaar zeer onder de indruk van de grafische pracht van de game. Ook werden er fan favoriete wapens vermeld zoals de kettingzaag en de double barrel shotgun. Ondanks deze gelijkenissen lijkt de nieuwe Doom zich meer te focussen op melee combat.

A key feature will be stunning enemies with a shot, then smashing their face with your boots. It’s happened five times already

Aldus een PC gamer via twitter.
Ook is het mogelijk voor de speler om ledematen van de vijanden af te rukken. Een voorbeeld hiervan was het lostrekken van een arm om zo de hand van een vijand op een biometrische hand-scanner te plaatsen. Er werd even kort over een multiplayer gesproken, maar deze was nog niet klaar om getoond te worden. Het bleef verder ook bij de korte gameplay demo.

We’ll have plenty more to show everyone at a later date, but we didn’t want another QuakeCon to go by without doing something special for the amazing QC community and id supporters that have been with us for more than 20 years.