Kleine aardverschuiving binnen de top van Microsoft, Don Mattrick verlaat Microsoft namelijk. Mattrick, de afgelopen jaren de grote baas van de interactieve divisie van Microsoft(waar de Xbox divisie een onderdeel van is) heeft de technologie gigant uit Redmond verlaten. Het gerucht op het moment gaat dat hij een hoge functie bij Zynga gaat bekleden. Zynga, de nood leidende ontwikkelaar een uitgever van mobile en facebook games heeft zo een grote manager gestrikt. Zynga aandelen stegen nadat dit ‘bekend’ werd met 10%. Voor Zynga zou dit goed nieuws kunnen zijn aangezien Mattrick een ervaren manager is en hij misschien één van de weinige is die de ervaring en zin heeft om het bedrijf weer naar betere wateren te sturen. Eerder gingen er geruchten dat Mattrick juist de recentelijk vrij gekomen functie van CEO bij EA zou gaan vervullen nadat John Riccitiello onlangs dat bedrijf had verlaten. Schijnbaar heeft Zynga een beter bod kunnen doen aan Mattrick.
De meeste gamers zullen Mattrick overigens vooral kennen als het gezicht van de veel bekritiseerde aankondiging van de XboxOne. Sommige zullen dus zeggen dat Mattrick naar aanleiding van die misstap Microsoft verlaat of dat hij vriendelijk verzocht is om te vertrekken. Dat is overigens vrij onwaarschijnlijk aangezien een dergelijke overstap, zeker om CEO te worden bij een ander bedrijf, is niet iets dat vaak op zulke korte termijn geregeld wordt. Logischerwijs waren er waarschijnlijk al langere tijd besprekingen gaande.
Microsoft-Don-Mattrick-Xbox-One
Mattrick werkte sinds 2007 bij Microsoft na een lange geschiedenis in de game industrie. Zo heeft hij onder andere gewerkt bij Distintive Software gewerkt, een studio die later door EA gekocht werd. Tijdens zijn aanstelling als baas van de interactieve divisie van Microsoft(waar de Xbox divisie onder valt) groeide de installatie basis van de Xbox 360 van 10 naar 80 miljoen en groeide het aantal Xbox live leden van 6 naar ongeveer 50 miljoen. Onder zijn leiding is de Xbox divisie ondanks een paar recente grote misstappen ontzettend succesvol geweest. De vraag is wie Microsoft gaat aanstellen om de Xbox de next-gen in te sturen nu Mattrick het bedrijf verlaten heeft.

[bron: http://allthingsd.com/20130701/exclusive-microsofts-entertainment-head-don-mattrick-leaving-to-take-top-role-possibly-ceo-at-zynga/]