Bethesda beloofde snel meer informatie te geven over DLC voor The Evil Within en heeft dat nu ook gedaan

Eind 2014 liet Bethesda weten dat de eerste verhalende DLC voor The Evil Within genaamd “The Assignment” vanaf begin 2015 beschikbaar zou zijn. Dit kon je op 12 december op Kijk-Online lezen. Het is nu echter al februari en het is erg stil rondom DLC voor The Evil Within. Veel fans van deze  horror-game wachten angstvallig op nieuwe informatie rondom de DLC, één van de fans vroeg zich af waar de DLC bleef en vroeg de uitgever Bethesda waar de DLC bleef via Twitter. Bethesda reageerde hier erg snel op en liet het volgende weten:

“Stay tuned for good news soon”

Dit bevestigd in ieder geval dat DLC van The Evil Within nog steeds in de planning staat. Toch is het vooralsnog wachten op nieuwe informatie, hopelijk maakt Bethesda binnenkort een release datum bekent.

UPDATE: Inmiddels is er een teaser trailer verschenen van de eerste DLC genaamd: “The Assignment”. Deze DLC zal in maart gaan verschijnen. Eerder werd al bekend gemaakt dat deze eerste DLC zal draaien om de partner van Sebastian Castellanos: Juli Kidman. Het einde van The Evil Within roept namelijk een aantal vragen op, en in deze eerste verhalende DLC zullen een aantal van deze vragen hopelijk beantwoord gaan worden. The Assignment is het eerste deel van een tweedelige verhalende DLC voor The Evil Within, verwacht dus dat er na deze DLC nog steeds een aantal vragen onbeantwoord zullen zijn. En misschien roept deze DLC zelfs meer vragen op dan het aantal antwoorden dat we zullen krijgen. Ook zullen sommige vragen die op het einde van The Evil Within nog onbeantwoord zijn nooit beantwoord gaan worden. Het is namelijk de bedoeling dat sommige delen van het einde mysterieus blijven, aldus Jonathan Johanas, game director van de Assignment DLC.

Verder hoor je in de trailer de naam “Leslie”een aantal keer voorbij komen, Leslie is een personage uit The Evil Within. Hij is de patiënt van dokter Marcelo Jimenez, Leslie heeft altijd moeite gehad om te communiceren door het onbewust nabootsen van de gedachten van anderen. Deze eigenschap zocht Ruvik voor zijn experiment naar het koppelen van bewustzijn. Waarschijnlijk zal Leslie dus ook een belangrijke rol gaan spelen in deze DLC. The Assignment verschijnt dus ergens in maart op PS4, PS3, PC, Xbox 360 en Xbox One.

Bekijk de teaser trailer hieronder:

  • Ik heb er veel zin in deze DLC! Er komen te weinig goede horror-games uit en The Evil Within was één van mijn favoriete games van 2014 dus kom maar op met die DLC ik ben er klaar voor!