Bethesda liet prachtige gameplay zien van Dishonored 2.

Kijk-online ging op bezoek bij Bethesda tijdens Gamescom 2016 en mocht een presentatie bijwonen van Dishonored 2. Deze action adventure game van Arkane Studios is het vervolg op deel 1 uit 2012. Ben jij benieuwd naar dit tweede deel, lees dan hieronder wat we te zien kregen.
dishonored 2 dishonored 2

Speel als Corvo of als Emily in Dishonored 2.

Deel twee van Dishonered vindt 15 jaar na de eerste game plaats. De keizerin Emily Kaldwin is haar positie kwijtgeraakt. Het wordt dus tijd om alles recht te zetten. In Dishonored 2 kun je als speler kiezen om te spelen als Emily of als haar vader Corvo Attano en moet de troon terug zien te krijgen. Mensen die het vorige deel hebben gespeeld kennen Corvo uiteraard al. Corvo heeft zijn originele krachten in deze nieuwe game behouden, met hier en daar wat kleine upgrades. Ook Emily brengt in Dishonored 2 haar eigen bundeltje met speciale krachten met zich mee. Emily lijkt wel een geboren moordenaar. Opgegroeid met Corvo aan haar zijde, lijkt ze de benodigde skills te hebben ontwikkeld om nu koste wat het kost de troon terug te claimen.

Hoewel Dishonored 2 volledig stealh-achtig en pacifistisch gespeeld kan worden, zijn er genoeg mensen die de voorkeur geven aan het creëren van chaos.

Ga je voor de stealth aanpak of verander je in een moordmachine?

Volgens de makers van Dishonored 2 is het helemaal niet nodig om iemand te doden. Hoewel Dishonored 2 volledig stealh-achtig en pacifistisch gespeeld kan worden, zijn er genoeg mensen die de voorkeur geven aan het creëren van chaos. Emily, die met haar Shadow War ability kan veranderen in een schaduw wezen, kan makkelijk langs de vijand glippen. Maar je kan de ability ook gebruiken om niets vermoedende mensen te besluipen en op gruwelijke wijze in stukken te snijden. Met behulp van haar Domino ability kan ze drie mensen aan elkaar koppelen, waardoor ze alle drie de vijanden verslaat door maar eentje te vermoorden. Dit is handig, als je opeens tegenover een groep slechteriken komt te staan. Ook kan Emily vijanden om de tuin leiden met behulp van haar Doppelganger ability, om zo de veiligheid op te zoeken of juist de nietsvermoedende vijand van achteren aan te vallen.

Wat is het verhaal in Dishonored 2?

Tijdens Gamescom 2016 mochten we al een stukje van het verhaal in Dishonored 2 zien. Je doelwit in de getoonde gameplay video is Kirin Jindosh. Jindosh is een rijke en kwaadaardige wetenschapper met een eigen leger van Clockwork Soldiers. Hij verschuilt zich in een groot huis met overal geheime hendels en verborgen kamers. Hier zie je overigens de prachtige graphics van de game, weergeven in een steampunk stijl. Jouw doel is om Jindosh te grazen te nemen. Dit gaat niet zo makkelijk, want Jindosh lijkt je te verwachten. Sterker nog, hij is volledig voorbereid op je aanval. Het is aan jou om langs zijn robots te glippen en Jindosh te stoppen. Bekijk hieronder de Gamescom 2016 gameplay video van Dishonored 2 waarin je kunt zien hoe Emily het huis van Jindosh binnendringt met behulp van haar superkrachten. En kun je niet wachten om deze game te spelen? Dishonored 2 komt eind dit jaar uit voor op de PC, PlayStation 4 en Xbox One.