2Awesome Studio is constant bezig om Dimension Drive te verbeteren!

Afgelopen weekend waren we op bezoek bij Epicon in Den Bosch en kregen we de kans om de nieuwste versie van Dimension Drive te spelen. De unieke shoot-em up van 2Awesome Studio werd hier al behandeld, maar nu hebben we ontwikkelaars David Jimenez en Alejandro Santiago nog eens gesproken en hebben ze ons haarfijn uitgelegd wat er nou allemaal aan de game veranderd is.

Wat is er allemaal veranderd?

De nieuwe build bevat ten eerste speciale power-ups waarmee je de beschikbare wapens nog sterker kan maken en dat is natuurlijk altijd goed. Wie wil nou niet op jacht naar buitenaards gespuis en ze volpompen met allerlei destructieve laserstralen. De artwork van deze laserstralen is ook aangepast waardoor er een beter contrast wordt gevormd en het makkelijker is om de stralen te onderscheiden van de achtergrond. Nog een aantal grafische veranderingen hebben te maken met de HUD. Deze is nu geïntegreerd en springt mee van het ene scherm naar het andere scherm. Iets waar veel spelers om gevraagd hadden. Tevens is er een nieuw menu waar spelers met keyboard, controller of muis doorheen kunnen navigeren. Er zijn ook plannen voor een grafische update van het ruimteschip in Dimension Drive, maar deze zullen waarschijnlijk pas in de volgende update doorgevoerd worden.

Naast de power-ups hebben Jimenez en Santiago tevens een nieuw shield item aan hun spel toegevoegd. Deze zorgt er voor dat je in de arcade modus van Dimension Drive twee keer geraakt kan worden voordat je game over bent. In de easy modus heb je namelijk een zogenaamde “shield bar” die er voor zorgt dat je in totaal vijf maal geraakt kan worden.

Wil je Dimension Drive ook een keer uitproberen?

Dat kan! Dimension Drive is namelijk speelbaar als open beta en is hier te vinden.