Kennen jullie Dimension Drive al?

2Awesome Studio is een Nederlandse Indie ontwikkelaar die in 2014 in het leven geroepen is door de getalenteerde David Jimenez en Alejandro Santiago en gevestigd is in Leiden. David en Alejandro werken beiden full time in de ruimtevaart bij het European Space Agency en richting zich in hun vrije tijd volledig op het ontwikkelen van spellen met nieuwe en verslavende gameplay elementen en dat is natuurlijk erg inspirerend. Tijdens ons bezoek aan het Indie Gameleon Festival in Groningen heben we de twee genieën mogen ontmoeten en konden we een aantal van hun games uitproberen.

2Awesome Studio heeft o.a. gewerkt aan Dimension Jumper, Brushed Away, Dimension Drive en Energy Rush.

Wat is Dimension Drive nou precies?

Dimension Drive is een snelle en vooral explosieve shoot’em up waar je in feite twee games tegelijk speelt. De truuc is namelijk om energie op te bouwen en van de ene game (dimensie) naar de andere te springen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld dodelijke aanvallen ontwijken en een hele tactische speelstijl ontwikkelen. Dimension Drive kan gespeeld worden met een gamepad of keyboard en is speelbaar op PC, Mac en Linux systemen. De mannen van 2Awesome Studio zijn overigens nog bezig om te onderzoeken op welke platformen ze hun spel nog meer uit kunnen brengen, houdt hun site dus goed in de gaten.

Wil je Dimension Drive ook een keertje proberen? Dat kan! De game is namelijk sinds 18 mei in open beta en kan hier voor zowel de PC als voor Mac kosteloos gedownload worden. De trailer van Dimension Drive is overigens hieronder te vinden. Laat ons in de comments weten wat jullie van de game vinden.