Mirror’s Edge Catalyst verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

DICE heeft aangekondigd dat Mirror’s Edge Catalyst in Europa zal worden uitgebracht op 25 februari 2016. Mirror’s Edge Catalyst laat spelers opgaan in het achtergrondverhaal van Faith, en haar transformatie van een onvoorzichtige jonge vrouw tot een heldin die de ogen van een volledige stad opent. Mirror’s Edge Catalyst staat garant voor vloeiende bewegingen en gevechten in een enorme stad die je rennend vrij kunt verkennen, en maakt actie-adventures nog realistischer door je in first-person perspectief te plaatsen. Je aanschouwt niet alleen Faiths strijd om vrijheid, maar je ziet de wereld door haar ogen.

Sara Jansson, Senior Producer bij DICE geeft aan:

“Toen we Mirror’s Edge voor een nieuwe generatie gamers gingen maken, wisten we dat we het potentieel van het eerste spel moesten realiseren: we moesten van Faith een iconische heldin maken, een mooie, gestileerde wereld tot leven brengen en voor vloeiende first-person actie zorgen”,

“In Mirror’s Edge Catalyst voel je hoe het is om over de skyline van de stad te zweven. Je gaat zien hoe het is om een projectiel te zijn dat zich een weg door de tegenstanders baant. En je gaat op in Faiths verhaal.”

Reserveer Mirror’s Edge Catalyst voor de Combat Runner Kit of Speed Runner Kit.

In Mirror’s Edge Catalyst ben je getuige van de opkomst van Faith, een dappere Runner die een verborgen waarheid onthult binnen de muren van de stad Glass. Tijdens haar reis verkent Faith elke straathoek van de stad: van de hoogste, meest smetteloze wolkenkrabbers tot de duistere en grimmige tunnels daaronder. Spelers moeten alles leren over de omgeving, gebruikmaken van het momentum en hun gevechten timen om in opstand te komen tegen de onderdrukking van de heersende elite en de duistere geheimen achter de mooie façade van de stad te onthullen. Mirror’s Edge Catalyst biedt spelers de vrijheid om de volledige stad te verkennen en diverse nieuwe activiteiten te ontdekken, zoals ‘Dash’, races van A naar B, omgevingspuzzels en verhaalmissies die ze in hun eigen tempo kunnen doorlopen.

Spelers die willen laten zien hoe perfect hun techniek is of hoe goed ze de stad kennen, kunnen Mirror’s Edge Catalyst reserveren om respectievelijk de Combat Runner Kit of Speed Runner Kit te ontvangen. De Combat Runner Kit bevat unieke in-game items, waaronder een Projection Shader met een gevechtsthema die de speler er anders uit laat zien in de spelwereld van vrienden, een Runner Tag om op te vallen in het klassement en een unieke achtergrond om de Screen Hacks van een speler aan te passen. Ook de Speed Runner Kit bevat een Projection Shader, Runner Tag en unieke Scherm Hack-achtergrond, maar deze features zijn meer toegesneden op de snelheid van hun techniek.