DICE opent gloednieuwe locatie in LA, met nieuw talent.

Ze zijn er alleen nog niet over uit wat de studio nou precies gaat doen.

De deal is nog maar een dag oud, maar krijgt nu al wat vormen. EA heeft namelijk DICE LA geopend, die gaat werken aan het ‘Star Wars ip’. Dit nieuws komt van Wall Street Journal en deze krant laat ook meteen weten dat de locatie misschien nog wel doelbewust is uit gekozen. Volgens hen hebben ze zich in de buurt van enige concurrenten gevestigd om misschien enige medewerkers weg te kapen, een van die concurrenten zijn bijvoorbeeld Activision Blizzard.

De studio is met meerdere nieuwe doelen opgericht, mede om nieuw talent te werven omdat hij ook een erg belangrijke rol zou spelen in de plannen van EA voor de Star Wars-licentie. “Er is een grote hoeveelheid talent, en daar willen wij gebruik van maken”, vertelt Karl-Magnus Troedsson van DICE uit. “Het is natuurlijk geen geheim dat onze grote concurrent daar zit”. In totaal wil DICE 60 mensen aannemen voor de spiksplinternieuwe studio.

Maar er zijn nog enige discussies bij EA over of de studio nu aan de nieuwe ip’s moeten gaan werken of gewoon verder gaan met bestaande ideeën en series. DICE werd al eerder genoemd bij een vervolg op Battlefront, maar niemand weet zeker of dat waar is. Waarvoor ze dus echt gaan worden ingezet.. het blijft nog maar de vraag.