Blizzard toont eerste Diablo III expansion

Vandaag is door Blizzard; Diablo III Reaper of Souls aangekondigd. Niet een hele grote verassing maar het is toch goed om bevestigd te krijgen dat er een uitbreiding komt voor Diablo III. Oplettende Diablo fans zullen zich misschien afvragen tegen wie de spelers het opnemen. Om het antwoord te krijgen op deze vraag kan je het beste even de onderstaande trailer kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=Cb7QJwQ58T0″ width=”620″ height=”360″]

Malthael, Reaper of Souls

In tegenstelling tot vorige games strijd je deze keer niet tegen een van de Evils uit de Burning Hells. Uit de cinematic wordt duidelijk dat Malthael, ooit de Archangel of Wisdom de black soulstone gestolen heeft. Dat de black soulstone in Diablo III niet vernietigd was, was al een vrij unsubtiele sequel hook en nu wordt het verhaal dus voortgezet in Diablo III Reaper of Souls. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de beweegredenen van Malthael zijn, de angels in Diablo zijn over het algemeen namelijk ‘goed’. De motivatie van Malthael kan een interessant plot punt gaan worden. Het verhaal van Reaper of Souls zal zich afspelen in Act V en volgt direct het huidige verhaal op.

Crusader

In Diablo III Reaper of Souls kunnen spelers ook aan de slag met een nieuwe class; The Crusader. Deze class heeft overduidelijk zijn inspiratie gehaald uit de klassieke Diablo II Paladin en dat is helemaal geen slechte zaak. Het unieke wapen van de Crusader is een flail. Een knots maar dan met een ketting voor de wapen leken onder ons. Shield zijn ook een belangrijk onderdeel van de Crusader en hij is volgens Blizzard een medium ranged character. Dit houdt waarschijnlijk in dat hij vooral vecht in melee maar met magische spreuken ook een paar ranged attacks heeft. In de onderstaande trailer kan je de Crusader in actie zien.

https://www.youtube.com/watch?v=zGp5dkJdi0w” width=”620″ height=”360″]

Nieuwe features

Naast een nieuwe class en een nieuwe act wordt er in Diablo III Reaper of Souls ook nog wat veranderingen en toevoegingen gedaan aan de bestaande gameplay. Spelers krijgen beschikking over een ‘mystic’, deze nieuwe NPC kan spelers helpen met het customizen van hun gear. Je kan via de mystic de stats van item A op de looks van item B laten zetten. Spelers van World Of Warcraft zijn al een tijdje bekend met ‘transmoggen’.

Een andere feature die Blizzard toevoegd zijn de Loot Runs. Dit zijn kleine willekeurig samengestelde levels, en met willekeurig is dus echt alles willekeurig. Vijanden, het weer, de bazen, etc. Deze levels zijn ongeveer 15 tot 20 minuten lang en bestaan uit meerdere tiers. Sowieso is Blizzard van plan om loot nog aantrekkelijker te maken om zo Diablo III een aantrekkelijkere ervaring te maken op de level-cap. Spelers kunnen namelijk nu doorspelen tot level 70 en alle bestaande classes krijgen ook weer een reeks nieuwe skills en runes.

Een aantal van de bovengenoemde toevoegingen en veranderingen zullen trouwens via een gratis patch verschijnen. Dus ook als je Reaper of Souls niet koop kan je hier van profiteren. Bekijk de onderstaande gallery voor wat screenshots en laat even horen of jij nog te porren bent voor wat dungeon crawlen in Sanctuary.