“cross-brand” en “cross-generation” save transfers zijn mogelijk bij Diablo 3 vanaf vandaag

In een post op de battle.net blog is aangekondigd dat Diablo 3 save games op de consoles kunnen uitgewisseld worden tussen last- en current-gen consoles, maar ook tussen PlayStation en Xbox. Dit betekend dus dat mensen die nu de PlayStation 3 versie van de game hebben, maar over zijn gestapt (of gaan stappen) naar de Xbox One, hun personage van de PlayStation 3 game kunnen meenemen naar de nieuwe console als ze de Diablo 3 Ultimate Evil Edition halen. Natuurlijk geld dit ook andersom en ook tussen de last-gen consoles. Zeer leuk als je de game op de vorige console nog niet hebt uitgespeeld, of als je met je bestaande character wil verder gaan met de uitbreidting Reaper of Souls, die ook bij de Ultimate Evil Edition inbegrepen is.
De transfer neemt je personage, items en voortgang van je spel mee en ook je pre-order bonussen (zolang je naar hetzelfde merk transferred)

Helaas kunnen de PC save games niet over gezet worden, hoewel de meeste PC gamer er niet aan zouden denken om de game op een console te spelen.
Dus, wat denken jullie over deze “cross-brand” en “cross-generation” save transfers. Een goed idee? Of ga je gewoon lekker doorspelen op de console die je nu hebt? Laat het weten in de comments.

 • Nino

  Sorry hoor, maar wat super lomp dat je dan niet je PC save file kan verhuizen. Juist daar heb ik al mijn max level characters en vette gear op. ๐Ÿ™

  • Grayfoxz

   True, maar meeste pc gamers hebben de game al uit met uitbreiding en al. dusja ๐Ÿ™‚

   • Een gemiste kans…

   • Nino

    Je mist het punt hier. Tuurlijk heb ik de uitbreiding al lang. Maar als ik me save file kon overzetten kon ik samen met me bro op de bank D3 spelen. Hij houdt namelijk niet van pc gamen, dit zou hem mogelijk kunnen overhalen om toch samen met me D3 te spelen.