Vorige week kondigde Blizzard de samenwerking aan met Sony.

Helaas geen mogelijkheid om met PC gamers online te spelen.

Na lang wachten en speculeren was er dan eindelijk de aankondiging van Blizzard dat Diablo 3 naar Playstaion 3 en Playstation 4 komt. Dit is natuurlijk erg goed nieuws, fans wachten hier namelijk al een tijdje op.

Na de aankondiging van de game waren er menteen een aantal vragen vanuit de communitie. De belangrijkste vragen waren of Diablo 3 offline gespeelt kan worden op de consoles, en of er de mogelijkheid is om cross-platform te spelen, zodat je het als Playstation gamer kan opnemen tegen PC spelers.

Op de vraag of Diablo 3 Offline te spelen is gaf Blizzard een duidelijk antwoord. Dit is inderdaad mogelijjk. Dit is erg prettig want op de PC is het niet mogelijk om offline te spelen, je hebt hier altijd verbinding nodig met de servers van Blizzard. Vooral in het begin toen de game uitkwam was dit erg vervelend. Door dat de game erg populair was raakten de servers overvol en kon deze al het verkeer niet aan. Daarom is het goed om te horen dat Blizzard de keuze heeft gemaakt dat er op de consoles offline gespeeld kan worden.

Vaeflare, community manager bij Blizzard weten dat er niet online gespeeld kan worden tussen de PS3/PS4 en de PC. Dit is wat hij er over vertelde.

De personages op je Battle.net account en PlayStation account blijven gescheiden. Ook hebben we geen plannen om ondersteuning van een controller aan de PC-versie toe te voegen 

Verder liet hij weten dan er geen muis/toetsenbord ondersteuning gaat komen voor op de Playstation, en dat er voor de PC versie geen controller support komt.

Ben jij van plan deze game nog te gaan halen? OF heb je de game al grijs gespeeld op de PC ?