Zojuist heeft Saturo Iwata de Nintendo Direct van mei gepresenteerd.

We zetten al het Nintendo nieuws even voor je op een rij.

Olympic Winter Games met Mario en Sonic komt naar de Wii U

Het bekende spel voor de Wii en DS komt nu ook naar de Wii U. Skiën, snowboarden, figuurschaatsen en zelfs curling zijn maar een paar van de vele onderdelen in deze game. Naast de sporten die de echte Olympics ook hebben kun je in de game ook een aantal dreamevents spelen. Hierin worden bestaande sporten in één fantasievol parcours gestopt. De game vindt plaats in Sochi, waar de Winterspelen van 2014 in het echt worden gehouden.

Resident Evil Revelations

Resident Evil Revelations krijgt een make-over voor de Wii U. De graphics krijgen een update en er zijn nieuwe controls om gebruik met de GamePad mogelijk te maken. Voor de Wii U krijgt de game ook nog eens nieuwe content en zijn er wat aanpassingen gedaan om een nieuwe ervaring te creëren.

Je kunt de game ook zonder TV spelen, op de GamePad. De trailer kun je hier terugzien.

Vanaf 24 mei kun je gratis de demo downloaden in Nintendo’s eShop.

New Super Luigi U

Vanaf 20 juni kun je de DLC New Super Luigi U voor de game New Super Maria Brothers U aanschaffen in de eShop. Speelbare karakters zijn naast natuurlijk Luigi; Blue Toad, Yellow Toad en Nabbit. Nabbit is het stelende konijn uit New Super Maria Brothers U. Nabbit kan geen power ups verdienen, maar kan wel door vijanden heen rennen.

Voor wie het Mario Brothers niet heeft komt New Super Luigi U speciaal uit als standalone versie. Die ligt vanaf 26 juli in de winkels.

Gameplay trailer zien?

https://www.youtube.com/watch?v=QZFbva5mOl4?t=21s” width=”620″ height=”360″]

Pikmin 3

In Pikmin 3 speelt niet langer Oliver de hoofdrol. In plaats daarvan zijn er drie nieuwe karakters: Alph, Brittany en Captain Charlie.

In Pikmin 3 gaan deze karakters naar een vreemde planeet op zoek naar fruit. Daarvan moeten ze de zaadjes mee naar hun eigen planeet nemen, waar geen eten meer is. De Pikmin helpen je in het spel, onder andere met het dragen van het fruit naar je ruimteschip.
Van het fruit dat je vindt moet je sap maken, wat de karakters nodig hebben om verder te kunnen spelen.
Waar je in de vorige delen nog vrij vaak overnieuw moest beginnen, is het in deel 3 makkelijker om van een bewaard punt verder te spelen. De GamePad wordt voor Pikmin 3 gebruikt als een inforterminal met de naam Koppad, een informatie scherm waarop je de kaart van het gebied kan zien. Je ziet waar je al bent geweest en je kunt karakters naar een andere plek sturen.

Pikmin 3 is zowel toegankelijk voor ervaren als nieuwe spelers. Er zijn verschillende controlmogelijkheden met de Gamepad, de Wii Reemote en de Nunchuk. Je kunt ook spelen zonder TV, op de GamePad. Of met de GamePad als TV en de Wii Remote als controller. De game verschijnt op 26 juli en we hebben een gameplay trailer voor je:

https://www.youtube.com/watch?v=bk1I8-alHdo” width=”620″ height=”360″]

Sonic Lost World, Bandam the Wonderful 101 en Game and Wario

Nintendo gaat een partnership aan met Sega en komt met Sonic Lost World. Dit gaat een actie/avontuur/platform game worden voor de 3DS en de Wii U.

Game and Wario is een verzameling van 16 games die op 28 juni uitkomt, exclusief voor de Wii U. Er zit onder andere een camera game in, een skigame en een piratengame. Er zijn 200 rewards die je kunt unlocken. We hebben er al eerder over geschreven, dat lees je hier!

Tenslotten werd Bandam the Wonderful 101 genoemd, die op 23 augustus moet verschijnen. Meer details zullen volgen.

De Nintendo Direct uitzending van vandaag kun je hier terugzien:

https://www.youtube.com/watch?v=8w8pYTc6QEk” width=”620″ height=”360″]