De makers van Deus Ex: Mankind luisteren naar hun fans!

Square Enix Inc. en Eidos-Montréal maken vandaag bekend dat het ‘Augment Your Pre-Order’-programma voor Deus Ex: Mankind Divided wordt aangepast om beter te voldoen aan de verwachtingen van de Deus Ex-community.  De promotie was oorspronkelijk bedoeld als beloning voor spelers die hiermee hun eigen content konden kiezen (aansluitend op een van de belangrijkste gameplay-aspecten van Deus Ex), maar werd door de community negatief ontvangen. Square Enix en Eidos-Montréal hebben de feedback gezien, gehoord en gelezen, waarna ze besloten het programma te veranderen en het ‘tiers’-systeem voor pre-orders te annuleren.

 “We begrijpen en waarderen de passie voor Deux Ex die fans hier hebben getoond,” zegt David Anfossi, studiohoofd van Eidos-Montréal. “Weet dat iedereen hier, zowel bij Square Enix als bij Eidos-Montréal, die passie voor deze franchise deelt.”

De grote meerderheid van de negatieve feedback had betrekking op de aan tiers gebonden beloningen, die beschikbaar zouden komen op basis van het aantal pre-orders. Na feedback van de fans is besloten om dit ‘tiers’-systeem te annuleren, en in plaats daarvan alle content uit het programma gratis beschikbaar te stellen aan iedereen die de Day 1-editie van Deus Ex: Mankind Divided koopt of pre-ordert. Daarnaast zal de releasedatum niet langer veranderen op basis van het aantal pre-orders, en zal iedereen toegang krijgen tot het spel op 23 februari 2016.