Destiny boarding

Destiny blijft een interessant project

Gisteren, donderdagochtend om 11.00, had ik een Destiny presentatie en kon ik daarna wat vragen stellen aan de community manager van Bungie over de game. Veel informatie werd er niet vrijgegeven omdat Bungie de titel nog zoveel wil verrassen met de game. De presentatie was erg leuk opgezet in een klein ruimte met een mooi groot scherm en grootte zwarte stoelen waarvan je relax de nieuwe Destiny trailer kon bekijken. De trailer die gisteren werd vrijgegeven is trouwens hier te bezichtigen. Bungie is aardig ‘tight-lipped’ over hun aankomende parel maar dit is wat ik te weten ben gekomen tijdens de presentatie:

– Elke public event is te joinen. Dit hoeft natuurlijk niet maar er is altijd wel wat te verdienen als in loot en XP.

– Ben je een level vijf karakter en je vrienden level 20, maak je niet druk tijdens een Quest. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en daardoor blijven missies leuk om te spelen met vrienden.

– Tijdens de singleplayer kun je zomaar mensen tegenkomen die een missie aan het doen zijn. Helpen of niet? Jouw keuze!

– Er is van alles aan te passen in Destiny. Karakter, wapens, schepen etc. Schepen? Jep, je kunt je eigen schip maken in Destiny en daarmee van planeet naar planeet gaan.

– Raids zijn aardig bekend in MMORPG games en ook deze missies zal Destiny bevatten.

– Naast normale wapens ook hand wapens als messen.

– Destiny bevat verschillende magische vaardigheden.

– Destiny speelt zich alléén af in onze sterrenstelsel

Q&A

Ik had natuurlijk nog wel een paar vragen over Destiny. Of ik de antwoorden kreeg waarop ik op hoopte lees je hieronder.

Vraag 1: De aarde heeft diverse flora en fauna. Kunnen we dit ook verwachten op andere planeten.

Antwoord: Natuurlijk is dat er maar daar gaan we nu als team niet op in.

Vraag 2: Kan ik, als ik de Xbox 360 versie van de game speel, samen met een vriend spelen die de Xbox One versie heeft?

Antwoord: Op dit moment gaan we daar als team nog niet op in.

Vraag 3: Zijn verwondingen of schade (armor) te zien op je karakter?

Antwoord: Er zijn geen verwondingen of schade te zien omdat Destiny echt gaat om het creëren van je eigen karakter.

Vraag 4: De social media app van Destiny, wanneer gaat dit live?

Antwoord: Je kunt je nu al aanmelden op de site van Bungie en daar een account creëren. Als de game gereleased wordt gaat je account ook live.

Dat waren mijn vragen. Maar vier vragen? Nee had er veel meer maar die werden tijdens de presentatie al beantwoord. Daarnaast zat ik tijdens de Q&A met drie andere journalisten die ook dezelfde vragen stelden die ik ook op mijn lijstje had staan. Wat is mijn indruk van Destiny? Het is een groot project en ik hoop dat alles goed in banen wordt geleid zodat we ergens in 2014 met de game aan de slag kunnen. Bungie heeft met de Halo games al laten zien dat ze kwaliteit afleveren dus ik heb er alle vertrouwen in.