Nog niet zo heel lang geleden konden zowel de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One genieten van de Destiny bèta. Een nieuwe titel van Bungie, de bedenkers van het grootste gedeelte van de Halo serie. Kijk-Online kreeg de kans om Destiny een paar weken voor de release nogmaals in volle glorie te ervaren tijdens een exclusieve behind closed doors speel sessie. Wat onze ervaring was lees je in het volgende artikel.

Destiny ontwikkelaars laten ons op Gamescom 2014 nog eens genieten van de eerste maan missie!

Daar stonden we dan, gretig te wachten en een beetje nerveus. We mochten namelijk eindelijk weer de controller oppakken en op avontuur gaan als krachtige Titan, Hunter of Warlock. De deuren gingen open en we werden begroet door een team van enthousiaste developers. Welkom, zei eentje met een lach op zijn gezicht. Wie heeft de Destiny beta gespeeld? Een paar handen gingen de lucht in. En wie heeft de maan missie gedaan tijdens de beta. Twee andere journalisten en ik staken trots onze handen de lucht in. Mooi zo! Jullie mogen vandaag weer rondzwerven op de maan…

https://www.youtube.com/watch?v=eAbpZfqE8r4″ width=”620″ height=”360″]

Kies je Guardian…

Bungie had een stuk of twintig PlayStation 4 demo pods voor ons klaar staan en op allen stonden verschillende level 8 personages. Tijd om weer een splinternieuwe Guardian aan te maken, die overigens per direct level 8 was en voorzien was van allerlei level 8 “Epic” (paars gekleurde) en “Rare” (blauw gekleurde) wapens en gear. Wat zullen we doen vroeg ik mijn mede Guardian? Wil je op avontuur op de maan of zullen we eerst even in Old Russia rondzwerven? De maan natuurlijk! Daar gingen we dan.

Eenmaal aangekomen vertelt onze Ghost dat we op zoek zijn naar een vermiste Guardian. Wellicht kunnen we meer informatie vinden bij het complex dat een paar honder meter van ons af staat? PerziaN en ik sprinten er heen en verkeren al snel in een explosief vuurgevecht met een grote groep Fallen. Gelukkig heb ik de bèta helemaal grijs gespeeld en weet ik precies wat we moeten doen. Op naar de volgende checkpoint. Na wat rondgelopen te hebben en heel wat Fallen vernietigd te hebben besluiten we om ons toch maar naar de Temple of Korta te begeven. Dit keer zijn het geen Fallen maar Hive monsters die ons belagen. Samen maken we korte metten met de Acolytes, een Hallowed Knight en de Thrall’s en stappen we de duistere tempel binnen. Een Hive Wizard staat ons op te wachten en met een salvo uit onze Machineguns overleefd hij de barrage uiteraard niet en kunnen we de Ghost van de gevallen Guardian claimen. Missie geslaagd, tijd om terug naar de Tower te gaan, quests in te leveren en te dansen als gekken.

Nog even geduld en dan kunnen we eindelijk echt Destiny spelen.

Het zit er al weer bijna op en ik besluit om PerziaN een stukje van de Tower te laten zien. We bezoeken de “Voice of the Traveler” en “Lord Saladin”, heer en meester van de Iron Banner. Verder liet ik een aantal locaties zien waar een tweetal dead Ghost’s liggen te wachten op oplettende gamers. Onze tijd was nu echt op. We bedankten de sociale Bungie devs en maakten ons klaar voor de volgende afspraak. Het avontuur was wederom tot een einde gekomen. Tot september Destiny, ik kan namelijk niet wachten tot we weer herenigd zijn.