Preview van The Defile Zone, de nieuwe update van WildStar

Tijdens Gamescom 2014 kregen we de kans om nieuwe beelden te zien van de nieuwe content update van WildStar. De derde update van WildStar is bijna een feit met The Defile, een nieuwe zone waar spelers nieuwe content kunnen spelen en nieuwe items kunnen krijgen. Deze nieuwe content is al te spelen in de Player Test Realm van WildStar. Maar wij vertellen jullie alvast wat meer over deze nieuwe update. Let wel op, in dit artikel zijn er veel spoilers over het verhaal en nieuwe content van WildStar. Dus mocht je nog geen level 50 zijn en bezig zijn met het levelen in de game, voel je dan vooral niet verplicht om verder te lezen.

Richtte de vorige update zich voornamelijk op de PvP Battleground, heeft deze nieuwe level 50 zone een totaal ander doel. Tot nu leidde alle content in de wereld er naartoe om je als speler erachter te laten komen wat er precies is gebeurd met het Eldan ras op Nexus 1000 jaar eerder.

Waarschuwing: Spoilers!

Wat we weten is dat de Eldan wetenschappelijke experimenten gebruikten om een krachtige wezen te creëren genaamd the Genesis Prime. Mensen die de game spelen hebben mogelijk kennis gemaakt met haar onder de naam Drusera. Maar samen met het creëren van deze krachtige wezen brachten ze een kwaadaardige wezen in de wereld, ook wel bekend als The Entity. De wereld raakte besmet met een biologische infectie de ‘Strain’ die langzaamaan heel Nexus begon over te nemen. The Defile is een combinatie van de prologue van WildStar met het antwoord op de vraag wat er destijds precies heeft plaatsgevonden. The Defile lanceert als het ware het volgende Epische verhaal van Nexus.

In de laatste update genaamd the Strain eindigen spelers met het verdedigen van de Tree of Hope, de laatste creatie van Drusera. Deze boom is gemaakt om de infectie tegen te houden en hield de Entity gevangen. Met behulp van een substantie genaamd Exanite, een materiaal waar de infectie zich niet door kan verspreiden, is deze zone vrij gehouden van de Strain. Door haar te helpen deze boom te beschermen hebben de spelers het vertrouwen van Drusera gewonnen en geeft ze spelers toegang tot deze nieuwe zone.

De verschillende gebieden in The Defile Zone

Deze nieuwe content is beschikbaar voor beide factions en brengt veel verschillende gebieden met zich mee.

The Sonic Plaza
Dit is een solo player gebied met nieuwe quest, nieuwe challenges, nieuwe path-missies, nieuwe achievement en reward items. Beide factions moeten hier informatie vinden over wat the Eldans wisten over de infectie. Deze informatie heb je als speler nodig om te kunnen vechten tegen de Entity.

The Black Focus
Dit is een gebied waar je in teams van vijf speelt. Gisera laat je weten dat een prominente Eldan wetenschapper corrupt is geworden en nu the Entity helpt the Strain te verspreiden. Daarvoor gebruikt hij buitenaardse technologie genaamd the prime focus om de primal elementen van Nexus in te zetten voor zijn kwaadaardige doelen. Deze primal elementen zijn water, vuur, lucht, aarde, licht en logic.Uiteindelijk leidt alles in dit gebied ertoe dat je in een groep Koral The Defiler, de corrupte Eldan wetenschapper verslaat in een gevecht.

Strain Maw
De nieuwesgierige aagjes krijgen de kans om in de Defile zone verborgen gebieden te ontdekken als Strain Maw. Strain Maw is in de ingewanden van een levend wezen, de Strain Worm. Je bent dan letterlijk ‘in the belly of the beast’ en vindt daar geluidsfragmenten van de oude Eldans die een beeld geven van het verleden. Verder is er content voor verschillende Paths.

Final Light
In het Final Light gebied vind je een grote public event. Dit is een onderdeel waar je in een grote groep van 20 spelers moet samenwerken. Hier zijn eieren van Strain Worms die je allemaal moet vernietigen. Communicatie is hier heel erg belangrijk bij. Met vliegende schepen moet je het hele gebied bombarderen om te voorkomen dat de Strain zich verspreidt.

Tot zover alles wat we op dit moment kwijt wilden over de nieuwe content van WildStar. We zijn erg benieuwd naar de Defile zone. Willen graag weten wat je vond van deze spoilers. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een comment achter hieronder.