Sacred Citadel: De onverzettelijke Ancarian Ranger,
een snelle en veelzijdige held met pijl en boog.

Deep Silver geeft details vrij van het derde karakter uit
side-scrolling action brawler Sacred Citadel.

Deep Silver maakt vandaag details bekend van de derde van de vier karakterklassen uit de nieuwe side-scrolling action brawler Sacred Citadel. De Ancarian vertegenwoordigt de Ranger klasse in de groep en richt schade aan vijanden door gevarieerde aanvallen met zijn kwaadaardige boog. Zijn vaardigheden stellen hem in staat een pijl in de lucht af te schieten waardoor het vuur regent en ravage aanricht onder zijn vijanden. Maar de Ranger is ook een sluwe gadgeteer, goed in het creëren van constructies. Zijn vijanden zullen zeker verrast worden door zijn ingenieuze val!

Hoewel haar glorie is vervaagd, is de natie van Ancaria nog steeds de dominante macht in de wereld. Geen enkele andere natie kan concurreren met de Ashen Empire, geen enkel ander leger kan zich meten met de kracht van de Grimmoc macht.

Sacred Citadel is een side-scrolling action brawler, een nieuwe op zichzelf staande titel, die zich afspeelt in het rijke universum van de Heilige. Sacred Citadel zal het vertrouwde arcadegevoel van klassieke vechtgames geven, terwijl een nieuwe standaard wordt gezet voor de toekomst van side scrolling hack en slash games.

Er zijn verschillende speelbare karakters, zoals de Safiri Warrior, de Ancarian Ranger en de Khukuri Shaman, elk met verschillende vaardigheden die verder geïndividualiseerd kunnen worden door RPG elementen en verzamelbare items. Elk karakter kan tevens wisselen tussen twee wapens, gebruik maken van combinatie aanvallen en dubbele sprongen uitvoeren. Dit alles wordt gecombineerd met een vloeiende en unieke arcade game-ervaring met geavanceerde graphics en spectaculaire effecten. De speler is ook in staat om dieren te berijden, oorlogsmachines te gebruiken en zijn hard verdiende geld te spenderen in steden over de hele wereld van Sacred Citadel.

Sacred Citadel biedt een boeiende multiplayer modus: maximaal drie spelers kunnen hun krachten bundelen in de strijd tegen de vijanden in een naadloze drop-in/drop-out co-op modus.

Sacred Citadel staat gepland voor release in 2013. Sacred 3 is momenteel ook in ontwikkeling.