De Metro 2033 Redux en Metro Last Light Redux demo’s maken optimaal gebruik van de ‘Trial’-functies van de new-gen consoles

4A Games en Deep Silver hebben twee uitgebreide speelbare demoversies uitgebracht van Metro 2033 Redux en Metro Last Light Redux voor Xbox One en PlayStation 4. De demo’s kunnen nu gedownload worden van de Xbox Games Store en PlayStation Network.

De demo’s maken optimaal gebruik van de ‘Trial’-functies van de new-gen consoles en spelers kunnen de eerste hoofdstukken van beide games spelen. Als ze vervolgens de volledige versie aanschaffen, kunnen ze hun opgeslagen gegevens gebruiken om het avontuur naadloos voort te zetten.

De Trial van Metro 2033 Redux bevat de eerste acht hoofdstukken, tot het eind van ‘Dead City’. De Metro Last Light Redux Trial bevat negen hoofdstukken, tot het eind van ‘Theatre’. In beide gevallen vertegenwoordigt de Trial-versie ongeveer een derde van het complete spel.

Dean Sharpe, CEO van 4A Games geeft aan:

“We voelden ons al vereerd door het succes van Metro Redux op de nieuwe consoles.”

“Met deze trials willen we iedereen de kans geven om kennis te maken met de unieke wereld en post-apocalyptische sfeer van Metro. Geïnspireerd door de originele shareware-versie van Doom, besloten we zoveel mogelijk van de game weg te geven.”

Wereldwijd zijn meer dan 1,5 miljoen exemplaren van Metro Redux verkocht. De compilatie ‘Metro Redux’ voor PlayStation 4 en Xbox One heeft nu in verschillende landen meer verkocht dan het originele Metro Last Light voor PlayStation 3 en Xbox 360 – een ongekende prestatie voor een ‘Remaster.’ Volgens de recensieverzamelsite Metacritic is het ook de hoogst beoordeelde game van Deep Silver.

Bekijk onze playthrough video van Metro Last Light. Lukt het Sjoerd om te overleven?