Zombie liefhebbers hebben binnenkort weer een reden om thuis te blijven, want Dead Island 2 komt er al weer bijna aan. Afgelopen vrijdag was het aan PerziaN en mij toevertrouwd om een heftig potje zombie ass te whoopen, en uiteraard hebben we dat met veel plezier gedaan. Bewapend met PerziaN’s zombie kennis en overlevings-skills gingen we samen op pad. Lees hier ons avontuur!

Zombies doden in zonnig California!

Het verhaal is tot nu toe vrij simpel. Een deel van Californië is overrompelt door zombies en de mensen die het hebben overleefd proberen wanhopig van het eiland te ontsnappen. Stap in de bloederige schoenen van een viertal zombie slachters en laat een spoor van dood en verderf achter. Hier begint jou zomerse slachtpartij.

In Dead Island 2 zitten een viertal speelbare classes.

De gameplay van Dead Island 2 is simpel maar erg bevredigend. In het begin van het spel kies je uit vier verschillende classes. Je hebt de Berserker, een sterke vent die rond rent met een heftige moker, perfect voor het kapot slaan van zombie schedels. De Runner is een lenige jonge dame die haar snelheid en kapmes gebruikt om zombies letterlijk een kopje kleiner te maken en tot slot zijn er ook nog de Bishop en Hunter. Helaas konden we deze twee tijdens de hands-on niet uitproberen. Tijd voor de eerste ronde!

PerziaN koos de Berserker en zelf besloot ik de Runner eens een keertje uit te proberen. Je begint ergens in een buitenwijk van Los Angeles en omdat het een open wereld is beslis je zelf welke kant je op wilt en wat je wilt doen. Ons team besloot om ons naar de dichtsbijzijnde elektro winkel te begeven. Hier konden we namelijk onze aller eerste wapen upgrade vrijspelen. Na een handjevol Walkers en een Thug uitgeroeid te hebben was het tijd om een bepaald aantal batterijen uit de winkel te verzamelen. Met deze batterijen ontvingen we namelijk de speciale elektro upgrade. Opeens was mijn hakmes voorzien van een elektrische lading en kon PerziaN’s Berserker opeens een shotgun met elektro kogels bij zich dragen. Als snel waren we talloze zombies aan het stunnen, om ze vervolgens op koelbloede wijze uit hun lijden te verlossen. Vooral de Runner is hier heel goed in, omdat ze de individuele ledematen van de zombies met een slag van haar hakmes kan verwijderen. Zombies die van achteren worden aangevallen kunnen een steek door hun rug verwachten, waardoor ze ook in een keer tegen de vlakte vallen. Erg handig! Zodra je als Berserker een elektro shotgun hebt kan je van dichtbij hele groepen zombies genadeloos wegknallen. De zombies die het overleven zijn meestal gestunned en wachten op een genadeklap. De tweede upgrade die we hebben kunnen vinden is zelfs nog handiger. Hiervoor reisden we af naar het benzinestation. Door vijfhonderd eenheden benzine te verzamelen kreeg PerziaN’s Berserker een brandende bijl en mijn Runner een speciaal pistool met vuur patronen. Erg handig als je een paar van de sterkere zombies in de hens wil zetten, zodat deze een zogenaamde DOT (damage over time) op zich krijgen

De hands-on build bevatte een viertal zombies, namelijk Walker, Runner, Thug en Suicider. Walkers zijn zombies die al tijden geen spieren meer over hebben en half weggerot zijn, wat ze erg sloom maakt. Runners zijn vaak mensen die net in een zombie veranderd zijn en daarom nog de meeste van hun menselijke eigenschappen en lichamelijke functies behouden. Suiciders zijn vieze vetkleppen die op je afrennen en zichzelf zonder pardon opblazen.  Tot slot zijn er nog de Thugs, groter en vooral veel sterker dan de overige zombies. Val deze daarom ook vooral aan als je niet alleen bent.

Grafisch gezien ziet Dead Island 2 er erg gelikt uit.

De stijl van Dead island 2 spreekt mij enorm aan, terwijl ik de andere games een stuk minder aantrekkelijk vind. PerziaN was het hier op zich niet mee eens en wou veel liever dat de game wat “Darker” en vooral spannender was. Dead Island 2 is alleen alles behalve een horror game en moet het vooral hebben van over the top arcade geweld. De personages en zombies zien er gelikt uit. De omgevingen nog wat minder maar dat komt ongetwijfeld omdat de game nog niet helemaal af is en er een gigantische open wereld geladen moet worden.

Het Dead Island 2 Gamescom debut is nu al de moeite waard!

Als je van zombies houdt, knotsgekke arcade gameplay, een co-op modus en het upgraden van je wapens zit je bij Dead Island 2 zeker goed. De game is zo geweldig om samen te spelen, we konden helaas maar een paar potjes meespelen. Wat mij persoonlijk heel erg aansprak was de arcade gameplay en de wapen upgrades. Kijk indien je belangstelling voor de game hebt nog even naar de onderstaande trailer om een betere indruk van de game te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=1IKsV5EOV5U” width=”620″ height=”360″]

  • Grayfoxz

    Haha, klinkt als een hoop lol bij elkaar. Kan niet wachten om deze zelf te proberen. Op Gamescom geen mogelijkheid voor gehad.