Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire verschijnen beide op 28 november

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat de Legendarische Pokémon Latios kan worden verkregen in Pokémon Omega Ruby, terwijl Latias kan worden verkregen in Pokémon Alpha Sapphire als deze spellen uitkomen voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen. Deze hoog vliegende Dragon- en Psychic-typen Pokémon kunnen mega-evolueren en vrij door de lucht vliegen boven de regio Hoenn. Trainers kunnen op de rug springen van hun Mega Latios of Mega Latias en met hoge snelheid boven de regio vliegen en tegelijk kunstjes in de lucht doen en haarspeldbochten maken. Deze geheel nieuwe methode van reizen, Soar genoemd, brengt het Pokémon-avontuur van de speler naar nieuwe hoogtepunten en opent de weg naar Mirage Spots, waar zeldzame Pokémon-met inbegrip van Legendarische Pokémon-en waardevolle items kunnen verschijnen.

Vandaag is ook bekendgemaakt dat spelers van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire later dit jaar het Eon-ticket kunnen krijgen, dat toegang geeft tot het Zuideiland van de regio Hoenn, waar zij Latias in Pokémon Omega Ruby of Latios in Pokémon Alpha Sapphire kunnen tegenkomen en vangen. Dit is de enige manier waarop spelers deze Legendarische Pokémon in het spel kunnen vangen, omdat zij in het normale spelverloop niet te vangen zijn. Meer bijzonderheden over wanneer en hoe spelers het Eon-ticket kunnen krijgen, wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Speciale demoversie vanaf 15 oktober beschikbaar!

Eigenaren van Nintendo 3DS en Nintendo 2DS kunnen vanaf nu aan een speciaal Hoenn-avontuur beginnen door het downloaden van de Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire speciale demoversie. De speciale demoversie geeft spelers een voorproefje van het avontuur dat op 28 november uitkomt, waarin spelers de kans krijgen om te vechten met Sceptile, Blaziken, of Swampert en hun megageëvolueerde vormen in actie kunnen zien!

Om te zien hoe zij de speciale demoversie kunnen krijgen, moeten spelers in Europa kijken op Pokemon.nl/OmegaAlpha.

Nieuwe megageëvolueerde Pokémon: Mega Pidgeot en Mega Beedrill!

Mega Pidgeot en Mega Beedrill maken hun debuut in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Dankzij zijn verbeterde Special Attack en hoge Speed maakt Mega Pidgeot snel korte metten met zijn tegenstanders. Pidgeot kan de Flying-type aanval Hurricane leren, die een heftige storm veroorzaakt rondom het doel om dit in verwarring te brengen. In combinatie met zijn No Guard Ability, waardoor alle aanvallen doel treffen ongeacht of zij gericht zijn of niet, kan Mega Pidgeot in elk gevecht een redder in de nood zijn.

Na mega-evolutie groeien er giftige stekels op Beedrill’s staart en armen, groeien er weerhaken uit zijn benen en krijgt zijn Attack een boost. De Bug-type aanval Fell Stinger verbetert Beedrill’s Attack statistiek met twee stappen als een tegenstander erdoor flauw valt, en zijn Adaptability Ability versterkt de kracht van zijn aanvallen van hetzelfde type van de standaard 150% tot 200%, waardoor Mega Beedrill een waardevolle aanvallende teamgenoot wordt.

Navigeer door Hoenn-avonturen met PlayNav Plus!

PokéNav Plus is een nieuwe tool die ontwikkeld is om spelers te helpen navigeren bij hun reis door de regio Hoenn. PokéNav Plus is opgenomen in applicaties om spelers te helpen bij het vinden van verborgen of specifieke types Pokémon in hoog gras via de DexNav, bij het controleren van alle soorten van informatie over de regio Hoenn via de AreaNav, en bij het bekijken van nieuws vanuit Hoenn en van andere spelers die je bent tegengekomen met BuzzNav.

De functie PlayNav biedt drie populaire functies die voor het eerst verschijnen in Pokémon X en Pokémon Y-het Player Search System (PSS), Pokémon-Amie, en Super Training. Met PSS kunnen spelers Pokémon ruilen en vechten tegen andere spelers in de buurt of over de hele wereld met een WiFi-verbinding. Trainers kunnen met hun Pokémon spelen en hun Poké Puffs-snoepjes voeren in Pokémon-Amie, en de band tussen Trainer en Pokémon zal sterker worden. Super Training is een leuke manier om je Pokémon-team gevechtsklaar te maken. Met PlayNav kunnen spelers ook hun O-Powers beheren, speciale voordelen die bewaard kunnen worden of met anderen gedeeld naarmate het spel vordert, en aankondigingen via de Holo Caster bekijken.