In Thief gaat Garret het opnemen tegen de Baron.

Onze dief is geen vechter maar heeft gelukkig vele wapens tot zijn beschikking.

Vandaag lieten we je al weten dat Thief eraan zit te komen en dat de details even op zich zouden wachten maar nu hebben we ze dan eindelijk. Hieronder hebben we een samenvatting gemaakt van enkele opvallende details.

Garret keert terug in zijn oude stad, The City, en wat hij aantreft is alles behalve mooi te noemen. De stad is in een neerwaartse spiraal terecht gekomen door toedoen van de Baron die met een ijzere vuist over de stad regeert. Aan Garret om hem te stoppen. De rijke mensen in The City hebben niks te klagen waar arme mensen nauwelijks rondkomen, dit komt Garret natuurlijk goed uit, Hij zal dan ook zeker een kijkje gaan nemen bij de rijke inwoners wat ze misschien kwijt willen.

Garret heeft ook verschillende ‘wapens’ tot zijn beschikking. In de game kun je als Garret de vijanden afleiden zoals je wel vaker in een game ziet, je pakt een fles en die gooi je in tegengestelde richting op van waar je heen moet, de vijand zal daar op reageren en jij kunt er fijn langs sneaken. Naast het sneaken kan Garret ook goed klimmen, zich verstoppen en sloten open breken. Garret heeft natuurlijk ook zijn boog waarmee hij flinke schade kan aanrichten. De boog heeft naast de standaard pijlen ook nog gespecialiseerde pijlen als ijspijlen en rookpijlen. Verzin maar eens iets leuk waar je daarmee kunt gaan doen. Voor heet klimmen heeft Garret een Claw tot zijn beschikking waarmee hij zich op sommige punten kan vastpakken.

Naast wapens en trucjes heeft Garret nog een focus vaardigheid waarmee hij puzzels kan oplossen, sommige geheimen kan waarnemen en ook nog eens zijn klim, ren en andere vaardigheden kan boosten. Altijd handig zo een focus vaardigheid lijkt mij.

In Thief zullen er verschillende ingangen en uitgangen zijn in een level wat betekend dat je op verschillende manieren door een level heen kunt gaan.

Dit waren enkele details van wat je kunt verwachten in Thief. Ben jij benieuwd wat de game verder gaat brengen?

Thief verschijnt op de PC, PlayStation 4 en andere next-gen consoles.

(Bron: XAO)