Steelt de nieuwe Dance Central game de spotlights tijdens Gamescom 2014?

Voor de dans liefhebbers ligt Dance Central Spotlight op 2 september 2014 exclusief voor de Xbox One in de schappen. Na een jaar stil te zijn geweest komen de makers nu met een nieuwe game met meer dance moves, realistische choreografie en nieuwe tracks waar je heerlijk op kan dansen. Tijdens Gamescom 2014 konden we het niet laten om de game alvast te proberen. Hier lees je over onze ervaring met deze game.

Een casual dance game of een hardcore fitness-ervaring?

Ben je een beetje fanatiek? Met deze nieuwe Dance Central game kun je je in het zweet werken. In de uitgebreide Fitness-modus met speciaal gemaakte fitnessoefeningen is er nét iets meer uitdaging in de game. Verder is er de stembestuurde Practice That-modus om moeilijke danspassen samen met de muziek eigen te maken. En met een voor iedere speler te volgen choreografie kan iedereen de dansvloer op.

https://www.youtube.com/watch?v=BS5_lAsh7wM” width=”620″ height=”360″]

Welk nieuw content krijg je bij Dance Central Spotlight?

Dance Central Spotlight is te downloaden vanaf de store voor 10 dollar. Bij deze aankoop krijg je de volgende tien tracks erbij:

• Avicii – “Wake Me Up”
• Cher Lloyd – “I Wish”
• David Guetta ft. Sia “Titanium”
• Jason Derulo ft. 2 Chainz – “Talk Dirty”
• Kid Ink ft. Chris Brown – “Show Me”
• Lorde – “Royals”
• OneRepublic – “Counting Stars”
• Pharrell Williams – “Happy”
• Rihanna – “Diamonds”
• will.i.am ft. Justin Bieber – “#thatPOWER”

Wil je meer dan zul je de andere liedjes moeten aanschaffen met Xbox live punten of deze los moeten kopen. Hoeveel een lied nu precies kost per stuk is nog niet bekend.

Confessions of a Dancing Queen

Onze dancing queen Joella Chitanie ging de uitdaging aan en deed mee met een van de dagelijkse wedstrijden op Gamescom. Niet anders dan wat wij hadden verwacht was zij de winnaares en liet ze haar concurrent ver achter zich qua punten. En dit is wat zij over deze game te zeggen had. “Wat mij meteen opviel is dat de originele dans moves zijn behouden en dat mensen die al bekend zijn met Dance Central makkelijk kunnen meedansen. Je herkent veel moves, waardoor je de nieuwe routines makkelijk oppakt. Daarnaast zijn er ook een heleboel nieuwe dance moves toegevoegd gecombineerd met nieuwe songs. Met acht verschillende dance routines per song. Het fitness gedeelte is ook aangepast waardoor je een volledige work-out kan doen. Dus je hoeft nu niet meer de deur uit om lekker te kunnen sporten!” Uhm, Joella. Wij sporten toch niet. Maar wat zijn de andere nieuwe features?

“De interface is ook aangepast, waardoor je een andere introductie krijg, met meerdere achtergrond dansers danst en je medespeler(ster)kan mee doen en zo in en uit de game kan stappen. De moves zijn ook veel realistischer dan de vorige Dance Central series.

Wat mij verder ook opviel is de puntentelling. Bij Dance Central 1 kon je moeilijk de 1 miljoen halen. Bij Dance Central 2 ging het wel, maar bij de hele moeilijke nummers haalde je maximaal 5 miljoen punten. Bij Spotlight heb je een punten-verdubbelsysteem dat die je punten maar liefst 32x verdubbelt. Je wordt beloond als je een reeks van Awesome (groen) of Flawless (paars) hebt en ziet daardoor je punten heel snel toenemen. Erg spannend dus.”

Maar wat vinden we nu van de game?

Dance Central is in vergelijking met andere dance games altijd een goede game geweest. Het brengt dansen en competitieve gaming samen waardoor mensen het beste uit zich willen halen. De realistische moves en acht verschillende dancing moves per song bieden veel variatie en zijn gewoonweg geweldig. Vooral voor mensen die heel graag meer dance moves willen leren. Zo kan je volgens mij ook langer doen met de game.

Tot zover onze ervaring met Dance Central Spotlight. Heb je de game zelf gespeeld of heb je vragen, laat dan een comment achter hieronder. Wij kijken ondertussen uit naar deze nieuwe game.

  • Yumi

    I wanna dance ^^ more Dance Central Spotlight!

    • PerziaN

      Ik ben benieuwd naar andere video’s van je! <3