PC bezitters weten nu wat ze in huis moeten hebben om Tomb Raider goed te laten draaien op de PC.

PC versie van Tomb Raider zal verbeterde features bevatten.

Square Enix kondigt vandaag aan dat Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van Tomb Raider, de systeemeisen bekend heeft gemaakt voor de PC versie van deze langverwachte game die gepland staat voor release op 5 maart, samen met de edities voor Xbox 360 en PS3.

De PC versie van Tomb Raider is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Crystal Dynamics en Nixxes uit Utrecht; een samenwerking die vijftien jaar geleden begon en meer dan 10 PC titels heeft opgeleverd.

Jurjen Katsman, directeur van Nixxes zegt: “Het team van Crystal wilde de beste game uit hun carrières maken en wij zijn zeer trots dat we een rol hebben kunnen spelen in de ontwikkeling van de game.”

Tomb Raider voor PC is geoptimaliseerd voor een ultieme game-ervaring waarbij het doel is gesteld het maximale uit het PC-platform te halen. Geavanceerde functies zijn onder andere volledige integratie met Steamworks, verhoogde detail-tesselation, verbeterde SSAO en post-filter effecten en zeer hoge resolutie textures, schaduwen en stoffen.

“AMD Graphics en Crystal Dynamics hebben samengewerkt om Lara Croft, een van de meest iconische gamepersonages ooit, zo realistisch mogelijk weer te geven,” zegt Matt Skynner, corporate vice president en general manager van AMD Graphics. “Door gebruik te maken van de kracht van AMD Radeon™ en Graphics Core Next komen Lara en de omgevingen tot leven zoals nooit tevoren.”

Daarnaast biedt de game bij compatibele PC’s ondersteuning voor AMD HD3D en AMD Eyefinity. Met de laatste techniek is het mogelijk tot zes schermen tegelijkertijd te verbinden met één grafische kaart.

De verbeterde features van de PC versie zijn onder andere:

Algemeen:

Volledige integratie met Steamworks voor opslaan van savegames in de cloud, multiplayer matchmaking, achievements, automatisch updaten en nieuwe content
Ondersteuning voor Steam’s Big Picture-modus
Ondersteuning voor configureerbare muis en toetsenbord
Ondersteuning voor gamepad.

High-end graphics:

Zeer hoge resolutie textures met tot 16x de hoeveelheid data
Detail-tessellation voor het verbeteren van de details op veel oppervlakken in de game
Hogere kwaliteit schaduwen
Hoge kwaliteit bokeh scherptediepte met near-blur
Tessellation-algoritmes voor verbeterde geometrie
Verbeterde stoffen, SSAO, kwaliteit van watereffecten en post-filter effecten
LOD-kwaliteit is aanpasbaar voor hogere kwaliteit op high-end PC’s

Low-end graphics:

Het is belangrijk voor Crystal Dynamics dat Tomb Raider-fans de game kunnen draaien op oudere systemen. In tegenstelling tot veel andere games biedt Tomb Raider daarom ondersteuning voor Windows XP.
Veel schaalbare opties om op een groot aantal machines te kunnen draaien.

Darrell Gallagher, Studio Head van Crystal Dynamics vult aan: “Door de meer dan 10 jaar durende samenwerking tussen Crystal Dynamics en AMD en Nixxes hebben we ijzersterke partners aan boord om een fantastische Tomb Raider-ervaring te creëren voor PC gamers wereldwijd. Bij Crystal benaderen we elk project met de intentie om de best mogelijke ervaring te maken voor dat formaat, en we zijn trots dat we samen konden werken met twee geweldige partners die hetzelfde doel voor ogen hebben.”

De volledige lijst met minimale en aanbevolen systeemeisen voor PC:

Minimale systeemeisen voor PC:

– Windows XP Service Pack 3, Windows Vista, 7, 8 (32bit/64bit)
– DirectX 9 grafische kaart met 512Mb Video RAM:
– AMD Radeon HD 2600 XT
– nVidia 8600
– Dual core CPU:
– AMD Athlon64 X2 2.1 Ghz (4050+)
– Intel Core2 Duo 1.86 Ghz (E6300)
– 1GB geheugen (2GB voor Vista)

Aanbevolen systeemeisen voor PC:

– Windows Vista, Windows 7 of Windows 8
– DirectX 11 grafische kaart met 1GB Video RAM:
– AMD Radeon HD 4870
– nVidia GTX 480
– Quad core CPU:
– AMD Phenom II X2 565
– Intel Core i5-750
– 4GB geheugen