Populaire Game of Thrones door fans naar Crusader Kings 2 gebracht.

Open wereld waarin jij bepaalt hoe het verhaal loopt.

Fans hebben een mod gemaakt voor de PC game Crusader Kings 2. De mod is gebaseerd op de boeken en tv-serie Game of Thrones. Het is geen officiele DLC van uitgever Paradox Interactive en gebruik is dan ook op eigen risico; zo wordt er bijvoorbeeld aangeraden om de autosave functie uit te zetten…

Het zijn niet alleen een map van Westeros en een paar namen die aangepast zijn om op de wereld van Game of Thrones te lijken. Nee, de mod voegt veel meer toe. Zo is er een nieuw duel systeem ingebouwd waardoor de verschillende ‘lords’ met elkaar kunnen vechten. Ook zijn er dieren die game characters kunnen helpen, denk bijvoorbeeld aan de schrikwolven van de Starks.

Belangrijkste detail is dat de mod niet het verhaal van de boeken volgt. En dat maakt het wel zo interessant eigenlijk. Het verloop ligt dus helemaal open en is aan jou – wat als Robert verslagen was door Rhaegar Targaryen en dus nooit koning was geworden. Wat als Stannis en Renly Baratheon hun legers samen zouden voegen? Wat als Robb Stark de hoofdstad King’s Landing inneemt?

Check hier de trailer!
https://www.youtube.com/watch?v=gn06PkpPCQk” width=”620″ height=”360″]

(Via ModDB)