The One and Done overwonnen de Crota raid in ongeveer 27 minuten.

Ongeveer binnen twee uur na het vrijgeven van de zogenaamde “Hard Mode” versie van Crota’s End, de raid die onlangs aan Destiny is toegevoegd, heeft een specifieke groep Guardians het kolossale Hive monster inmiddels al weten te verslaan. Veel spelers dachten dat Invigorate, de clan die ook de Hard Mode van The Vault of Glass en de normale versie van Crota’s End als eerste ter wereld wisten te overwinnen, ook dit keer als “World’s First” in de schijnwerpers zouden komen te staan. Niets is echter minder waar, want de onbekende “The One and Done” clan heeft het dit keer geflikt. Dit deden ze daarnaast ook nog eens in een recordtijd van ongeveer 27 minuten.

Bungie heeft het inmiddels ook bevestigd. Dat “The One and Done” clan een geweldig raid team hebben is wel duidelijk, aangezien zij maar liefst twee level 31 leden mee durfden te nemen. Op het forum van bungie.net zijn al dagen lang hatelijke posts te vinden waarin veel mensen weigeren level 31’s mee te nemen omdat deze ongeveer 42% minder schade kunnen aanrichten en 42% meer schade ontvangen. Uiteindelijk gaat het dus allemaal om skill en teamwork en dat is gewoon prachtig om te zien. Een van de unieke beloningen die je kan ontvangen is een exclusieve shader. Bekijk deze hieronder. Hebben jullie de raid ook al geprobeerd?

Crota raid shader

 • Mooi op te zien dat spelers zo goed kunnen samen werken in sommige games is dat wel anders, heeft iemand van ons ondertussen de raid ook al op hard gehaald?

  • Ik ga vanavond pas, heb gisteren de hele avond Don’t Starve gespeeld…(T~T)

  • Het is ons na een paar uur, heel veel pech, drie verschillende groepen eindelijk gelukt om Crota op Hard Mode te verslaan. Helaas kreeg ik alleen de Glowhoo shader en een raid helm die ik al had. Jammer genoeg geen wapens. Morgen maar weer proberen op mijn andere twee personages! (T~T)

 • b4rtj4h

  Dat is aardig snel!

  • Klopt ik doe het hun niet na, ben op het moment ook nog maar level 24 in Destiny speel eigenlijk een beetje te weinig om zo goed te kunnen zijn, ik vind dan ook dat het aanbod aan verschillende missies erg karig is.

   • Sorry Abe, maar jij hebt de endgame nooit bereikt, Vault of Glass niet uitgespeeld, Crota’s End niet uitgespeeld, alle The Dark Below content niet doorgespeeld…kortom je probeert over dingen mee te praten waar je helemaal niets van af weet. Ga eerst maar eens level 32 proberen te halen en dan praten we verder. 😛

    • Ik vind dat je na het uitspelen van alle story en strike missies en aanbeland bent op level 20 er heel lang over moet doen om uberhaupt de vault of glass etc te kunnen spelen. Er is tussen deze missies en vault of glass etc gewoon weinig te doen behalve strikes opnieuw spelen of de pvp in te duiken.

     • Level 26 halen duurt echt niet lang dude. Op dit moment kan iedereen belachelijk makkelijk (onterecht zelfs) level 31 bereiken door Vanguard Gear te halen, Eris beloont je met een gratis Legendary Fusion Rifle en Legendary Gauntlets, wat inhoud dat je slechts 270 Vanguard Marks en 2 Vanguard Commendations nodig zou hebben. Als je ook nog eens een Exotic Chest of Helm hebt kan je zelfs een Vanguard Commendation buiten beschouwing laten. Vault of Glass kan je bovendien op level 26 al doen en inmiddels kunnen hoge level spelers je er zonder probleem doorheen rennen op Normal. En als ze echt gul zijn ook op Hard.

      Wat ik bedoel te zeggen, met een beetje toewijding had je zelfs als casual speler al lang minstens level 30 kunnen bereiken. Ik hoor je altijd roepen dat je de game gaat spelen maar volgens mij komt daar steeds niets van, dus zal je voor altijd op jouw level blijven hangen.

      Ik daarentegen heb drie level 32 Guardians en nog altijd veel plezier met mijn badass clan waarmee ik dagelijks speel en we elkaar helpen om betere gear te krijgen, de Weekly Heroic Strike, de Weekly Nightfall Strike, Vault of Glas op Hard en vanaf nu ook Crota’s End op Hard doen. De ROC playlist beloont je ook met goede rewards, etc. Er is echt genoeg te doen in Destiny…de game is alleen niet voor iedereen weggelegd en als je niet vaak speelt loop je al zeer snel achter de feiten aan.

      De raids zijn simpelweg voor Hardcore spelers bedoeld, niet voor casuals…

     • Hij heeft het over het aanbod aan verschillende missies. Ja daar geef ik hem gelijk in. Het komt neer op de dezelfde strikes en bounties keer op keer opnieuw doen om zo betere gear te krijgen om te gaan raiden.

 • yumi

  Nicely done!