Scribblenauts Unlimited is voor het gemak naar het nederlands vertaald.

Mario en Link komen ook even langs in de game.

Scribblenauts Unlimited is het nieuwste deel in de originele serie waarin alles wat je schrijft tot leven komt en je alleen wordt beperkt door de grenzen van je eigen fantasie. Het langverwachte Scribblenauts Unlimited is Maxwells eerste avontuur in een open wereld vol uitdagingen en wordt in Europa gelanceerd op 8 februari voor Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Scribblenauts Unlimited is volledig naar het Nederlands vertaald, wat betekent dat je gewoon Nederlandse woorden kunt intikken om de gekste voorwerpen te laten verschijnen. Wat kun jij verzinnen om de puzzels en uitdagingen op Maxwells pad mee te passeren? Dit spel vertelt voor het eerst het verhaal achter de held Maxwell, zijn ouders en tweelingzus Lily. Je komt zelfs te weten hoe hij zijn magische notitieblok heeft gekregen!

Terwijl je in de voorgangers de verschillende levels nog op een lineaire manier moest voltooien, betreed je in Scribblenauts Unlimited een geheel open universum met acht werelden en 41 levels, elk met hun eigen doelen en uitdagingen. Je moet bijvoorbeeld naar de grote stad gaan om de politie te helpen bij het vangen van een dief, of naar een tropisch eiland reizen om schipbreukelingen te redden. Hoe je die hulp gaat leveren mag je helemaal zelf bepalen, zolang de mensen maar tevreden zijn, want pas dan ontvang jij één van de felbegeerde Starites. Om je daarbij te helpen, kun je in elke wereld een beroep doen om een uitgebreide lijst hints, inclusief de nieuwe mogelijkheid om alle nabije Starites en Starite Shards zichtbaar te maken.

Scribblenauts Unlimited is een stuk groter en uitgebreider dan vorige delen in de serie. Je bent zeker 20 uur bezig om alle 50 Starites en 500 Starite Shards te vinden, terwijl je de open wereld ook als speeltuin kunt gebruiken om eindeloos in te experimenteren.

Voorwerpen die je al een keer tevoorschijn hebt getoverd kun je nu heel handig bewaren in
Maxwells magische rugtas, om ze een volgende keer snel en handig weer te laten verschijnen.

Kenmerken van de Wii U-versie:

– Objecten maken en delen – Je kunt nu voor het eerst je eigen objecten maken en in het spel laten verschijnen! Is een ‘boze, paarse haai’ niet stoer genoeg voor je? Maak dan eens een ‘feesthaai’ die kan vliegen en lasers afvuurt! Met de nieuwe objectmaker maak je alles wat je maar kunt verzinnen! Verander de kleur, verschuif onderdelen, vergroot of verklein je object , verander het gewicht of bepaal hoe je object zich moet gedragen in de wereld en tegenover andere objecten. In het spel kun je ook de avatars van andere spelers ontmoeten en hun voorwerpen in je eigen bibliotheek downloaden – net als andere spelers dat kunnen doen met jouw creaties!

– Bonuscontent in Nintendo-stijl – Ontdek tientallen personages en voorwerpen uit de werelden van Mario en The Legend of Zelda en geniet van de geweldige en hilarische manieren waarop ze zich in je wereld gedragen.

– Meerspelerstand – Je vrienden kunnen wanneer ze maar willen meespelen en elk object in je spel besturen met een Wii-afstandsbediening. Je kunt ook een groep mensen als toeschouwers en adviseurs rondom je tv verzamelen – welk woord moet de speler met de GamePad nu eens intikken om zo’n voorwerp in beeld te laten verschijnen?

– HD-graphics – Voor het eerst kun je de wereld van Scribblenauts in hoge resolutie bewonderen op het grote scherm van je tv. Je kunt ook inzoomen om de haarscherpe beelden van dichterbij te bekijken.

– Miiverse – Ook Scribblenauts Unlimited heeft op Miiverse zijn eigen community waar bevindingen, vragen, meningen en tekeningen met andere gebruikers gedeeld kunnen worden.

Kenmerken van de Nintendo 3DS-versie:

– StreetPass – Dankzij de StreetPass-functie van het Nintendo 3DS-systeem kun je zien op welke creatieve manieren andere spelers hun puzzels hebben opgelost.

– 3D-filmpjes – Voor het eerst verschijnen de geweldige filmpjes van het spel in verbluffend 3D.

Scribblenauts Unlimited is een enorm creatief avontuur dat je op unieke manieren de grenzen van je verbeelding laat verkennen.