De voor de Xbox One geplande Crackdown voegt single- en multiplayer samen voor een meer gestroomlijnde ervaring

Bij de eerste en tweede Crackdown games op de Xbox 360 was het beide mogelijk voor een vriend om tijdens de singleplayer in het spel bij te springen zonder dat de andere persoon deze moest verlaten. Maar ondanks dat dit vrij simpel ging was er altijd een kleine laadtijd voor de ontvangende speler, een onderbreking. Microsoft Game Studios creative director Ken Lobb zei in een interview met OXM dat in plaats van je te “verstoppen achter menu’s en keuzes” je bij de nieuwe Crackdown tijdens het spelen kan kiezen om je de game van je vrienden binnen te springen en gewoon kan verder spelen zonder interruptie. Crackdown voegt single- en multiplayer samen als het ware, de grens tussen singleplayer en co-op zou hiermee zo goed als moeten verdwijnen.

Crackdown was one of the first drop-in, drop-out co-op games, but we’re going more towards ‘there’s just the game. You’re playing the game, it’s single, it’s co-op, it’s a mash-up.

Het word natuurlijk afwachten hoe dit in de praktijk gaat werken, maar het idee hierachter is zeker een om in de gaten te houden. We zullen zien wat de game gaat doen als deze uit is.