gran-turismo-6-concept-movie

Gran Turismo 6 officieel aangekondigd, wij hebben een Concept Movie voor je.

Het is nu officieel: rond de feestdagen verschijnt Gran Turismo 6 voor de PlayStation 3.

Nieuwe circuits, 1200 auto’s, demo in juli

De aankondiging werd gedaan op het circuit van Silverstone, Engeland. Dit circuit zal ook zijn opwachting maken in Gran Turismo 6. In totaal krijgt de game 33 circuits met 71 verschillende lay-outs. Daarvan zijn er 19 nieuw.

Daarnaast kunnen we zo’n 1200 auto’s vewachten. Nieuwe modellen en circuits zullen later als DLC verschijnen.

Gran Turismo 6 is al sinds 2010 in ontwikkeling en krijgt een nieuwe engine. De game wordt ontwikkelt in samenwerking met Yokohama en KW Automotive, echte bedrijven die actief zijn in de automotive industrie dus. Dit moet resulteren in meer realistische physics dan ooit.

In juli verschijnt een demo van GT6.

GT Academy

GT Academy, een samenwerking met Nissan waar spelers van Gran Turismo kans maken op een echte racecarièrre, krijgt ook een vervolg. In juli zullen er wedstrijden worden gehouden met de demo.

PC’s, smartphones en tablets

Het online gedeelte zal worden uitgebreid. Zo kun je een community opzetten en zal er een vorm van compatibiliteit zijn met PC’s, smartphones en tablets. Gamers kunnen zelf online events opzetten.

Edge Effect

Er wordt verder gesproken over het Edge Effect, waarbij de echte wereld en de virtuele wereld van Gran Turismo bij elkaar moet komen. Details zijn er nog niet, dus wat dit precies betekent weten we nog niet.

De Concept Movie:

https://www.youtube.com/watch?v=ZM-8_N8gcaw” width=”620″ height=”360″]

(Via Gran Turismo)