De Destiny figuren van McFarlane Toys horen gewoon in de collectie van elke Destiny fan thuis!

Tussen 1980 en 1990 veroverde Todd McFarlane de stripboek wereld met zijn versie van Spider-Man en de demonische anti-held Spawn. Zijn tekenstijl was verfrissend en McFarlane was mede verantwoordelijk voor het opzetten van Image Comics. Op een gegeven moment stortte hij zich op speelgoed en bracht hij via McFarlane Toys prachtige gedetailleerde figuren van Spawn uit.

Inmiddels heeft McFarlane Toys nog veel meer licenties in huis gehaald en zijn er heel wat videogame gerelateerde figuren op de markt gebracht. Wat dachten jullie van de creepy dieren uit Five Nights at Freddy, Handsome Jack uit Borderlands en Titanfall 2 piloot Jack Cooper. Tijdens de New York Toy Fair van dit jaar is tot onze vreugde aangekondigd dat er eindelijk betaalbare figuren van Destiny zullen komen. en als jullie onze Destiny content de afgelopen jaren hebben gevolgd moet het wel duidelijk zijn dat we op de redactie van Kijk-online immense fans van Bungie’s game zijn.

McFarlane introduceert 7 inch Destiny figuren

Het is spijtig maar de eerste golf figuren zal geen vrouwelijke personages bevatten. De voornaamstre reden is dat mannelijke actiefiguren toch nog altijd een stuk populairder zijn. Chris Council, Brand Manager bij McFarlane Toys had hier namens het bedrijf het volgende op te zeggen.

“We hate this: The female action figures don’t sell as well as the male figures,” zei Council, noting exceptions such as toys for iconic characters like Harley Quinn. “We would love to work on a female Guardian in the future.”

Er is dus zeker nog wel hoop, want ook deze Destiny fan wilt zijn vrouwelijke Hunter op een dag graag als 7 inch actiefiguur in zijn handen houden. Voor nu moeten we het doen met de heldhaftige Titan in een volledige Vault of Glass Raid set, de mysterieuze Warlock in de King’s Fall Raid set en de Hunter in een prachtige klassieke Iron Banner PVP set. Alle figuren worden geleverd met wapens en een iconische Ghost. De Titan is bijvoorbeeld bewapend met de legendarische Gjallarhorn Rocket Launcer en Invective Shotgun, de Warlock met Touch of Malice en Black Hammer, de Hunter met Thorn en Hung Jury. Allen wapens die je als Destiny fan zeker wel zult kennen. Zelf hadden we voor de hunter toch wel graag wat meer Iron Banner wapens willen zien en voor de Titan misschien juist Vault of Glass wapens. De figuren zullen in de Verenigde Staten rond de $19.99 kosten, een Nederlandse prijs is dus volledig afhankelijk van de importeurs. Ook is het goed mogelijk dat we een aantal alternatieve exclusieve versies zullen zien verschijnen. Naast de 7 inch figuren zal McFarlane Toys ook een Sparrow verkopen. De Iron Gjallarwing. die toegevoegd werd aan de Rise of Iron uitbreiding, is gemaakt voor de 7 inch figuren en zal rond de $34.99 kosten.

Lord Saladin is de enige 10 inch figuur

Naast de kleinere 7 inch figuren brengt McFarlane Toys ook een grotere variant in 10 inch uit. Dit prachtige figuur van de heldhaftige Lord Saladin is bewapend met zijn gigantische bijl en als je goed op de foto’s kijkt ook met een LMG. De belangrijkste details zijn mogelijk wel zijn stoffen cape en harige bontkraag. Wij zijn in ieder geval al helemaal verkocht. Lord Saladin zal $34.99 gaan kosten en samen met de 7 inch figuren in het najaar van 2017 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

foto’s: Samit Sarkar