Tekken 7 spelen op Firstlook 2016

Tijdens ons bezoek aan Firstlook 2016 in Utrecht werden we door onze vrienden bij Bandai Namco uitgenodigd om Tekken 7 uit te proberen. En uiteraard reisde de grootste Tekken-fan van de Kijk-online redactie met veel plezier naar de jaarbeurs toe om te testen of de game zijn liefde voor de verouderde Tekken-serie weer kon aanwakkeren. Hoe de alpha-versie van Tekken 7 ons is bevallen lezen jullie dus in deze preview. We zullen de game natuurlijk geen cijfer geven, maar toch willen we een aantal dingen met jullie delen.

tekken-7-akuma tekken-7-hadouken

Heihachi tegen Akuma…wie zal het gevecht winnen?

Als Tekken en Street Fighter-fans viel het ons al heel vroeg op dat de Mishima Karate-stijl best wel wat weg had van de Shotokan Karate stijl die straatvechters als Ryu, Ken en Akuma gebruiken. Beide stijlen bevatten een Shoryuken, een soort Hadouken en natuurlijk de herkenbare Tatsumaki Senpukyaku. De eerste modus die we van de Tekken 7 demo mochten proberen was de Story modus. Je kon kiezen tussen Heihachi Mishima (naast Kazuya en Bryan toch wel onze nummer 1 favoriet) of de iconische, of moet ik zeggen demonische Akuma. Uit nostalgie kozen we voor Heihachi en kregen we een hele coole cinematische ervaring die naadloos overging in gameplay. Ook zaten er quick time elementen in het gevecht, iets wat sommige spelers misschien minder leuk zullen vinden. Wij vonden het echter ge-wel-dig!!! Heihachi’s krachtige aanvallen waren nog hetzelfde en het voelde aan alsof we weer in de arcadehal Tekken 3 aan het spelen waren. Tuurlijk is Tekken 7 mooier en veel sneller dan de voorgaande games. Het verhaal werd niet in detail uitgelegd, maar Akuma is door Heihachi’s ex-vrouw gevraagd om wraak te nemen en dit resulteert in een explosief gevecht waarbij de Hadoukens en uppercuts je om de oren zullen vliegen. Het ziet er daarom ook naar uit dat de nieuwe Story modus van Tekken 7 een geweldige ervaring wordt.

tekken-7-kazuya

Een Arcade modus vol nostalgie!

De volgende opgave was de Arcade modus van Tekken 7. En tot onze grote vreugde waren een heleboel van onze favoriete personages weer terug en klaar voor een keiharde knokpartij. We begonnen met Bryan, de brute cyborg met een dodelijk rechter punch. Bryan was altijd al een geweldige vechter om mee te spelen en voor we het wisten waren we weer serieuze klappen aan het uitdelen. Naast Bryan Fury gingen we aan de slag met Kazuya, Akuma, de brute Gigas en Ling Xiaoyu. Vooral Gigas was leuk om mee te spelen. Deze gigantische Cyborg leek een kruising tussen Bane uit de Animated Batman series en iets uit een Hideo Kojima game.

Een ding mag gezegd worden, de graphics van Tekken 7 waren geweldig.

Rage Arts waren ook nieuwe gameplay toevoegingen die heel wat weg hadden van de supers uit Street Fighter IV. Zodra je genoeg “rage” hebt opgebouwd kun je een speciale aanval ontketenen of juist tijdelijk een nieuwe eigenschap aan je personage toevoegen. Kazuya activeert bijvoorbeeld zijn Devil form, maar bij andere personages hebben Rage Arts natuurlijk totaal andere effecten. De Rage Arts worden echt heel vloeiend en goed in beeld gebracht en hadden jaren geleden ook al aan de Tekken-serie toegevoegd mogen worden. Tijdens ons Arcade avontuur kwamen we er ook achter dat je tegenstanders net als in Tekken Tag Tournament 2 door muren of vloeren kon slaan. Hiermee kom je in totaal andere omgevingen terecht. Iets wat natuurlijk vroeger al gedaan werd in de Dead or Alive games of in Injustice Gods Among Us. Combo’s waren makkelijk uit te voeren en het sidesteppen voelde ook nog zoals vanouds!

Tekken 7 is grafisch nu al prachtig

Een ding mag gezegd worden, de graphics van Tekken 7 waren geweldig. Haarscherpe details en prachtige kleuren werden op het beeldscherm getoond. Ook aan de textures van de personages en hun kleding was erg vele tijd besteed. Iets wat in de Tekken-serie altijd al heel erg goed verzorgd werd. Wat ook echt kenmerkend is aande Tekken-serie zijn de vele particle effects die zichtbaar worden als je tegenstanders raakt met een barrage van aanvallen. Wees gerust, Tekken 7 zit er vol mee en het voegt veel toe aan dat heerlijke nostalgische gevoel. Tot slot hebben de animaties, die er allemaal verdomd vloeiend uitzagen en het heel tof maakte om al die verschillende vechtstijlen weer met zoveel detail in beeld te zien. Als de kwaliteit van de alpha versie al zo hoog is zijn we verkocht.

Wij kunnen niet wachten op Tekken 7!

Onze speelsessie was niet super lang, maar na de Arcade modus iets meer dan een half uur gespeeld te hebben konden we werkelijk waar niet stoppen. Met pijn in ons hart namen we afscheid van de Bandai Namco booth. Dat de game nog lang niet uit is maakt het dus extra zuur. Hoe kunnen we die nieuwe hervonden liefde voor de Tekken-serie nou nog bevredigen zonder Tekken 7?  Laten we dus maar hopen dat we snel weer meer kansen krijgen om Tekken 7 te spelen.