Zorgt streamen vanaf een console voor beperkingen?

Streamen is onwijs populair. Vele gamers doen het en sommige verdienen er hun brood mee. Voorheen was het alleen mogelijk om me een pc te streamen of als je een Elgato of Hauppauge had kon je met de voorgaande consoles ook streamen, maar ook hiervoor was een pc nodig.

PlayStation 4 en Xbox One

Nu dat de Playstation 4 en Xbox One hun intrede hebben gedaan kan je ook met deze consoles eenvoudig streamen. Met één druk op de knop ben je live. Toch vind ik dit zelf erg beperkt. Je kunt immers weinig instellen of leuke add-ons toevoegen, zoals een follow en-/of donatie alert. Dit is wel mogelijk als je vanaf een pc streamt. Nu is mijn vraag hoe jij hierover denkt? Vindt je dat de huidige consoles te weinig opties bieden of is het zo wel goed? En mochten er nieuwe opties bijkomen welke zou je dan graag willen zien? Laat het ons weten in de reacties.

 • Nu is de vraag natuurlijk… Wat is de beste Streaming software?

  • Op Xbox One stream je rechtstreeks via Twitch. Op PC gebruik ik persoonlijk Xsplit, maar OBS is ook wel goed. Voor PlayStation 4 zou ik het niet weten.

   • PS4 heeft ook wel een app… Alleen aanpassen is nul komma nul, helaas.

  • Erg goede vraag! Naar mijn mening is OBS momenteel de beste. Er zijn nog een aantal andere programma’s maar die zijn ivm OBS niet erg gebruiksvriendelijk. Verder kan je makkelijk met de ps4 en xbox one streamen maar zoals ik hier al aangaf zijn deze erg beperkt. Je zou wisebot kunnen gebruiken om nieuwe volgers te verwelkomen tijdens je stream.

   Zelf al lopen stoeien met html 5 elementen tijdens het streamen. Werkt erg handig!

   • Ik zit OBS te testen afgelopen 2 dagen. Het is niet heel vriendelijk, maar wel gratis. XSplit moet je voor lappen, dat maakt het minder. Op internet is er altijd wel wat gratis te vinden. Beetje knutselen, houd je weer van de straat 😉

    • Is OBS niet vriendelijk? Daar schrik ik wel van. Het is absoluut niet het beste programma maar vind het wel makkelijk werken. Kan natuurlijk ook aan mij liggen. Maar het houdt je idd van de straat :D. Stream je veel? Kom ik een keertje kijken 😀

     • Ik ben nu Overwolf aan het testen…. Die is helemaal makkelijk… dat is een kwestie van click & play… En vet veel dingen die je in-game kan regelen zonder ALT+TAB te moeten gebruiken om uit je game te gaan.