Is PlayStation Plus nu eigenlijk wel datgene wat we willen?

Ik heb het al verschillende keren voorbij zien komen. Hoe vaak mensen wel niet PlayStation Plus aan het afkraken zijn. Ik heb het hier niet over de diensten, maar eerder over de “gratis” games die we erbij krijgen. De meest gehoorde klacht is toch wel: “Alweer Indie games” of “Er zit weer niks voor mij tussen”. Wellicht een kwestie van smaken verschillen, maar Sony moet zich onderhand toch wel gaan realiseren dat niet iedere gamer met smacht wacht op Indie Games. Begrijp mij niet verkeerd, ik speel dit soort type games graag, echter moet er met iedereen rekening gehouden worden. Waarom worden er geen andere “oude” maar toch ook grotere titels bij PlayStation Plus gegeven?

PS Vita, PlayStation 3 en PlayStation 4

Destijds toen PlayStation Plus werd geïntroduceerd op de PlayStation 3 toen moest men waarschijnlijk wel met grotere titels komen zodat men zich ging abonneren. Want online gamen was immers gratis. Als je nu met de PlayStation 4 online wilt gamen heb je PlayStation Plus nodig. Voor de Ps Vita en PlayStation 3 zitten er vaak leuke games bij, maar vele gamers zijn overgestapt naar de PlayStation 4.

Nu ben ik erg benieuwd naar jouw mening hierover. Zitten er geen leuke games bij PlayStation Plus omdat er voor de PlayStation 4 nog veel toppers ontwikkeld moeten worden of pas net uit zijn? Is het puur gericht op het online kunnen gamen? Ofwel, is PlayStation Plus, een genot of totale onzin?

 • Grayfoxz

  Persoonlijk ben ik zeer tevreden met PlayStation Plus. Ik heb zelf de twee consoles en de handheld in huis en twee games voor elk per maand is toch zeer interessant. Dat het online game erbij is gekomen was voor mij niet van belang omdat ik al lid was. Maar ik kan begrijpen dat dit andere mensen kan tegenzitten.

  Wat de titels betrefd die bij ps plus zitten, ik ben er persoonlijk echt tevreden mee. Mensen vragen om AAA titels, maar dit zijn meestal niet eens de meest boeiende games. Tegenwoordig valt er veel meer te halen uit de indie en kleinere titels. Maar als je AAA wilt, tja, dan maar hopen dat Sony gaat luisteren.

 • Ben tevreden met PlayStation Plus, met een PS3 en PS4 in huis profiteer ik toch elke maand van 4 gratis games. Meestal zijn dit inderdaad indie-games. Ik zie de PlayStation Plus games ook meer als een aantal games die ik zelf waarschijnlijk nooit zou kopen en op deze manier wel kan spelen. Ik zie het als een uitdaging om ook eens iets nieuws te proberen dan elke keer maar weer die AAA titels die je zelf toch al koopt.

  • Mooi gezegd Abe! Persoonlijk denk ik dat je met een Vita, PS3 en een PS4 maandelijks hele mooie games krijgt. Echter, als je bijvoorbeeld alleen een PS4 zou hebben dan loop je een hoop mooi spul mis 😀

   • Dan is het aanbod zeker karig, maar 24 games voor 50 euro is nog steeds niet mis.