Jumpscares iedereen doet eraan mee, nietwaar?

Je houdt ervan of je haat het. Jumpscares! Het gebeurt al zolang en daarnaast, iedereen heeft het al eens meegemaakt. Vroeger gebeurde het gewoon thuis of buiten op een speelveldje. Je verstopte jezelf ergens in de struiken of ging om een hoekje staan. Je wachtte net zolang totdat een nietsvermoedende slachtoffer voorbij kwam en op het juiste moment sprong je tevoorschijn. Als je het goed deed schrok je doelwit zich een ongeluk.

Toen het internet zich verder ontwikkelde kwam er een ander soort jumpscare tevoorschijn. Ik weet zeker dat iedereen ook deze vorm heeft meegemaakt. Het concept was simpel. Laat iemand gefixeerd naar het beeld staren en als deze persoon lang genoeg keek kwam er een zombie in beeld of het meisje van de exorcist sprong tevoorschijn. Lachen toch!

Jumpscares in 2015

Ook nu anno 2015 zijn jumpscares nog steeds uitermate populair. Er zijn genoeg games te vinden die dit goed doen. Outlast, Slenderman en Five Nights at Freddy’s. Alle 3 de games hebben mij persoonlijk laten gillen als een meisje van 12 jaar.

Kortom Jumpscares blijven in trek. Weet jij nog games die goede jumpscares bevatten? Of welke games hebben jouw ontzettend laten schrikken? Ik ben ontzettend benieuwd!