Tijd om Dishonored 2 uit te proberen!

In 2012 bracht Bethesda het geweldige Dishonored uit en maakte gamers kennis met Corvo Attano. Een voormalige bodyguard van keizerin Jessamine Kaldwin en later meester-sluipmoordenaar met speciale krachten. Het heeft even geduurd, maar deze maand kunnen we eindelijk aan de slag met het tweede deel van de unieke stealth game. Kijk-online werd een aantal weken geleden uitgenodigd om alvast een uitgebreide demo van Dishonored 2 uit te komen proberen. We gingen op bezoek bij het Nederlandse kantoor van Bethesda in Eindhoven. Onze missie was simpel: speel met Emily of Corvo en probeer alles uit. Dishonored 2 kan namelijk op zo veel manieren gespeeld worden, je zult er versteld van staan.

dishonored-2-clockwork-soldier dishonored-2-guards

Op zoek naar Sokolov…

Uitvinder (en soort van Psychopaat) Kirin Jindosh heeft zijn voormalige mentor Anton Sokolov gevangen genomen en wilt zijn kennis gebruiken om een dodelijk leger van Clockwork Soldiers te maken. Sokolov is de sleutel om dit te bewerkstelligen, aangezien hij de Grand Inventor to the Duke en de originele maker van de Clockwork Soldiers is. Het is tijdens de demo aan Emily of Corvo om deze uitdagende opdracht te voltooien en hoe je dit wilt doen heb je helemaal zelf in de hand.

Geweldige stealth gameplay is de fundering van Dishonored 2

Tijdens onze speelsessie kozen we voor Emily. Zij is immers het nieuwe personage en is bewapend met een heleboel unieke eigenschappen waarover Corvo niet beschikt. We hadden tijdens de speelsessie bijvoorbeeld meteen toegang tot “Shadow Walk”, hiermee kan Emily door mana te gebruiken veranderen in een schaduwachtig wezen dat niet gezien kan worden. Al kruipend beweegt ze omringd door iets wat het beste omschreven kan worden als een zwarte rook door het omvangrijke landhuis van Jindosh. Nog een hele gave eigenschap is “Domino” hiermee kun je namelijk een tweetal vijanden aan elkaar koppelen en zullen ze beiden ervaren wat je eentje aan doet. Als je bijvoorbeeld een slaappijltje in vijand A schiet zal ook vijand B in slaap vallen. Erg handig als je ammunitie wilt besparen en op simpele wijze meerdere vijanden wilt uitschakelen. Tot slot heeft Emily een geweldige grapple move waarmee ze magie gebruikt om lange afstanden op simpele wijze te overbruggen.

De demo was vrij omvangrijk en als je goed op onderzoek uitging kon je al heel veel leuke dingen ontdekken.

Het prachtige landhuis van Jindosh bevat allerlei kamers en ruimtes die door schakels te activeren volledig transformeren. Dit puzzel aspect van de game is echt geweldig en het was een hele leuke uitdaging om al die verschillende kamers te onderzoeken. We zijn ongetwijfeld heel wat geheimen misgelopen. Wel is het gelukt om een paar bonecharms te bemachtigen. Deze bonecharms geven je personage allerlei extra passieve krachten die erg handig kunnen zijn om een missie te voltooien. Let wel op dat je elke keer maar vijf tegelijk kan instellen. Wie weet wat voor geweldige combinaties je kunt verzinnen als de game zometeen voor iedereen verkrijgbaar is.

De demo was vrij omvangrijk en als je goed op onderzoek uitging kon je al heel veel leuke dingen ontdekken. We waren zo twee uurtjes zoet met de Dishonored 2 demo zoet. Onze gastheer liet ons ook nog even zien hoe hij de volledig demo in vijf minuten wist uit te spelen, zonder iemand te doden en het doelwit op speciale wijze uit te schakelen. Dishonored 2 is een game die je meerdere keren zult willen uitspelen.

Bethesda houdt van cosplay!

Naast een leuke Dishonored 2 speelsessie waren ook twee getalenteerde cosplayers op bezoek om het feestje wat extra atmosfeer te geven. Rachelle nam de rol van Emily op zich en Sjors was Corvo. Beiden hadden ze erg veel tijd in hun cosplay gestoken, wat voor een aantal imposante details zorgde. Het masker dat Sjors had gemaakt zag er werkelijk geweldig uit en ook had hij Corvo’s zwaard/ dolk en pistool vervaardigd. Rachelle leek bizar veel op Emily en wist erg goed de mysterieuze look van Emily neer te zetten. Als jullie meer over het duo zouden willen weten raad ik jullie aan om even hier (YuureiiCosplay) en hier (Gregory B. Hartcastle) te kijken naar hun andere geweldige cosplay creaties. Sjors is overigens ook een ster in het maken van props, neem dus gerust contact met hem op als je op zoek bent naar iets waarmee je jouw eigen cosplay naar een niveau kan tillen.

dishonored 2

Dishonored 2 ligt bijna in de winkelschappen

Het is gelukkig bijna zo ver! Dishonored 2 zal namelijk vanaf vrijdag 11 november in de winkelschappen liggen. We raden jullie dus aan om je lampion in de prullenbak te gooien en lekker de hele dag aan de slag te gaan met Dishonored 2. Deze titel is op zo veel vlakken de moeite waard en je hoeft geen voorkennis van het vorige deel te hebben om van dit deel te kunnen genieten. Maar als je deze week niets te doen hebt is het zeker niet een slecht idee om het originele Dishonored te spelen. Zo kom je namelijk meteen helemaal in de stemming voor het nieuwe avontuur van Emily en Corvo.