Nintendo Post E3 evenement, here we come!

Ieder jaar organiseert Nintendo Benelux een leuk evenement voor journalisten, influencers en bedrijven die de E3 in Los Angeles niet in levende lijve hebben kunnen bijwonen. Uiteraard was Kijk-Online ook weer voor dit jaarlijkse evenement uitgenodigd en reisden we af naar de Kinepolis bioscoop in Utrecht. Ondanks het regenachtige weer hadden we dus toch iets leuks om naar uit te kijken. Welke Nintendo Switch games we hebben gezien en hebben mogen uitproberen lees je in dit korte verslag van het evenement.

Nintendo-Post-E3-event-2017-Splatoon-2

Nintendo presentatie toont nieuwe beelden

Voor we echt aan de slag mochten met al die leuke Nintendo Switch games konden we eerst een presentatie bijwonen. Hier toonde Nintendo een aantal verschillende games, maar waren we vooral onder de indruk van Metroid Samus Returns voor de Nintendo 3DS. In dit nieuwe avontuur van Samus zul je de originele Gameboy Advance titel in een nieuw sausje kunnen ervaren. De layout van de maps is hetzelfde gebleven, maar Samus heeft allerlei nieuwe krachten tot haar beschikking en zal tevens nieuwe gebieden moeten onderzoeken. De iconische herkenbare muziek zit ook nog in de game wat zeker wat nostalgische gevoelens naar boven bracht. Hoe zat het nog maar met het verhaal? Samus wordt er op uit gestuurd om de SR388 planeet te onderzoeken en alle Metroids die er zijn gesignaleerd te vernietigen. Dit keer kan Samus echter in alle richtingen schieten, wat de gameplay van dit klassieke Metroid avontuur dus heel anders maakt. Weg zijn de irritante sprongen om bepaalde doelwitten succesvol te raken. Daarnaast kan Samus nu ook randen vastgrijpen, erg handig en een goede toevoeging aan de gameplay. Een van de nieuwe krachten van Samus is (zonder te veel te verklappen) haar melee counter waarmee ze vijanden kort kan verwarren. Iets wat vooral tegen sterkere vijanden heel belangrijk is. We zijn er daarom zeker van dat Metroid Samus Return nieuw leven zal blazen in een klassieker en zeker de moeite waard is om op de Nintendo 3DS aan te schaffen. Metroid Samus Returns zal op 15 september 2017 worden uitgebracht, zet deze datum dus maar alvast in je agenda.

Naast Samus was een ander geliefd Nintendo personage ook weer van de partij. De grappige (en altijd hongerige) Yoshi zal namelijk ook in een nieuw avontuur de hoofdrol spelen. De laatste keer was dit in een wollige wereld, maar dit keer gaat Yoshi op onderzoek uit in een kartonnen wereld. Een belangrijk element van de nieuwe Yoshi (er is nog geen echte titel) game is diepte en verschillende perspectieven. Naast het feit dat Yoshi nu ook eieren de diepte in zal kunnen schieten bevind zich aan de andere kant van het perspectief een geheel andere wereld. Je hebt namelijk de “front side” en de “flip side”. Helaas was de demo level niet zo lang en zullen we tot ergens in 2018 moeten wachten op de release van de game.

Super Mario Odyssey was de derde game waar Nintendo heel wat over te vertellen had. Mario gaat dit keer niet enkel naar de Mushroom Kingdom, maar reist veel verder. Tijdens de presentatie kregen we het zonnige Sand Kingdom en New Donk City uit het Metro Kingdom te zien. Na vorig jaar de eerste beelden van Super Mario Odyssey gezien te hebben waren we nog al sceptisch. Mario in een semi-realistische wereld? Past dit wel? Grafisch gezien absoluut niet, al mag gezegd worden dat de gameplay wel erg solide is. De nieuwe freeroam gameplay biedt spelers de optie om lekker om onderzoek uit te gaan en dat is hartstikke leuk. Mario is nog altijd bewapend met zijn charme, verschillende sprongen en aanvallen. Dit keer krijgt hij echter hulp van zijn maatje Cappy. Mario’s mooie rode pet krijgt hiermee een nieuwe rol en kan gebruikt worden om vijanden aan te vallen, moeilijke plekken te bereiken en objecten over te nemen. Vooral New Donk City is een plek waar je veel de hoogte in zult moeten om munten en “Power Moons” (vergelijkbaar met de klassieke gouden sterren) te verzamelen. Nog een leuke toevoeging is dat je met de munten nieuwe kostuums voor Mario kunt aanschaffen. Wat dacht je van een net pak met fedora hoed, een bouwvakker kostuum uit Mario Maker of een poncho en sombrero? De verschillende kostuums hebben ook nog eens speciale eigenschappen en kunnen gebruikt worden om speciale plekken te betreden. Super Mario Odyssey zal op 27 oktober 2017 in de winkels liggen.

Voordat we zelf aan de slag konden met een aantal splinternieuwe Nintendo Switch games was er nog een game die Nintendo even in het zonnetje wilden zetten. ARMS, de nieuwe IP van Nintendo was namelijk net uitgebracht. Als je meer over de game wilt weten kun je onze review hier lezen. De presentatie werd afgesloten met een vriendschappelijk ARMS toernooi tussen Belgische en Nederlandse journalisten. Het was alleen al snel duidelijk dat de twee Nederlandse kandidaten ARMS al vaker gespeeld hadden. Zij mochten het daarom ook tegen elkaar opnemen in de finale. De tijd was eindelijk aangebroken voor het echte werk. Op naar de demo zaal om de nieuwe Nintendo Switch games te ervaren.

Onze favoriete Nintendo Post E3 evenement 2017 games

Er was een redelijke lineup beschikbaar om te spelen maar de games die wij het meest interessant vonden waren Sonic Forces, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Fire Emblem Warriors en Splatoon 2. Wat maakte deze games dan zo leuk?

Sonic the Hedgehog was altijd al een van onze favoriete game personages en na een aantal hele leuke SEGA Dreamcast games is het fijn om Sonic eindelijk weer op deze manier terug te zien. De game wordt vanuit verschillende perspectieven gespeeld en bevat een hele coole Bossfight modus. Daarnaast kun je nu je eigen personage ontwerpen. Sonic Forces is daarom een game waar we best veel van verwachten. Dit nieuwe avontuur zal in het najaar van 2017 verschijnen.

De gekke Rabbids van Ubisoft zullen voor het eerst samen met Mario en zijn vrienden in een nieuwe titel schitteren. De kleurrijke nieuwe Mario + Rabbids Kingdom Battle is totaal niet wat je van een Mario-game verwacht en bevat strategische gameplay en verschillende wapens. De Rabbids brengen bovendien enorm veel humor naar de Mushroom Kingdom. Vanaf 27 augustus 2017 zul je dit nieuwe avontuur aan je collectie kunnen toevoegen.

Nou zijn we absoluut geen fans van Dynasty Warriors games, maar na zo veel uren Fire Emblem Heroes gespeeld te hebben sprak Fire Emblems Warriors ons wel aan. Grafisch gezien ziet de game er prachtig uit en zal je beeld gevuld worden met de meest extravagante aanvallen. Qua gameplay blijft het natuurlijk best simplistisch en draait het vooral om het verslaan van honderden vijanden en een aantal speciale baasgevechten. Misschien wordt het toch tijd om Dynasty Warriors-achtige gameplay een kans te geven. Fire Emblem Warriors zal met een beetje geluk ook in het najaar van dit jaar verschijnen. Tijd genoeg om te beslissen of het wat is.

Het vervolg op Splatoon brengt allerlei nieuwe gameplay elementen en modi naar de geliefde game toe en beloofd ook dit keer weer een enorme leuke multiplayer titel te zijn. Vooral met vrienden zul je de tijd van je leven beleven. Splatoon 2 bevat een geweldige customization modus waarin je allerlei verschillende kledingstukken kunt aanschaffen om jouw Inkling helemaal een eigen uiterlijk te geven. Niet onhandig als je het strijdveld in stijl wilt domineren. De nieuwe wapens zijn ook erg gaaf en bewezen tijdens onze speelsessie enorm effectief te zijn. Splatoon 2 zal vanaf 21 juli al in de winkels liggen. Nog even geduld dus! Voor je het weet ben je namelijk alles weer met inkt aan het onder kladderen.

Het Nintendo Post E3 evenement 2017 was een groot succes!

Het is altijd leuk om bij Nintendo op bezoek te gaan en ook dit keer hebben we ons enorm vermaakt. De komende paar maanden zullen Nintendo Switch spelers in ieder geval een aantal hele leuke games aan hun collectie kunnen toevoegen en wij zijn benieuwd wat Nintendo tijdens Gamescom in Keulen voor ons in petto heeft. Naar welke games kijken jullie uit? Xenoblade Chronicles 2? Of misschien juist Battle Chasers Nightwar? Laat het ons weten in de comments!