Kennen jullie Master X Master nog?

De afgelopen weken was het eindelijk weer tijd om aan de slag te gaan met Master X Master. Vorig jaar mochten we de game namelijk al uitproberen tijdens de derde alpha test en tijdens ons bezoek aan Gamescom. Inmiddels heeft NCSoft de closed bèta afgerond en zal het niet lang meer duren voordat de full game beschikbaar zal zijn. Of er nog een open bèta test komt is nog niet bekend, maar we kunnen jullie al wel vertellen dat de game zeker de goede kant op gaat. Is het een DotA2 of League of Legends killer? Dat is nog maar de vraag.

Master X Master DevKit Innowin Mobster Taejin

Het PVE aspect blijft een geweldige toevoeging!

De mensheid is gevlucht en heeft de aarde na een verschrikkelijke oorlog met de Synd moeten achterlaten. In kolossale ruimteschepen zijn we op onderzoek uit gegaan om een nieuwe wereld voor ons volk te vinden. Een wereld waar we in vrede kunnen leven en niet hoeven te vrezen voor Synd onderdrukking. Uiteraard zijn de Synd ons gevolgd en doen ze er alles aan om ons te pakken te krijgen. Het is aan de Masters om hun tegen te houden. Tijd om de Synd rechtstreeks te confronteren! Hebben jullie het in je om een Master te zijn?

Tijdens de Master X Master closed bèta is veel hetzelfde gebleven.

Master X Master zit nog altijd boordevol content. Naar ons weten is de game echter nog voornamelijk hetzelfde gebleven en dat is goed. Tijdens de alpha test voelde alles qua gameplay namelijk al prima aan. De user interface van de game is natuurlijk wel aangepakt en er waren dit keer andere Masters te selecteren. En met meer Masters krijg je automatisch ook toegang tot allerlei nieuwe skins. En zeg nou zelf, skins, daar doen we het voornamelijk voor. Er is toch niets beters dan met jouw eigen persoonlijke favoriete versie van een Master het slagveld te betreden?

Je kunt Master X Master nog steeds het beste in tweeën delen. Qua PVE speel je de zogenaamde “Stages”. Deze uitdagingen bieden spelers een fantastische co-op ervaring waarin je korte missies speelt en tegen een eindbaas zal moeten vechten. Door hogere moeilijkheidsgraden vrij te spelen (easy, normal, brutal, extreme en nightmare) kun je daarnaast steeds betere beloningen verdienen. Deze modus heeft veel weg van een action rpg. Aan het einde van de stage krijg je vervolgens een soort mozaïek te zien die allerlei beloningen bevat en mag je standaard vier uitkiezen. Dit kunnen XP, gold, augmentation nodes of upgrade materials zijn. Het loont dus zeker om ook de PVE content te spelen.

Spelers kunnen verder elke dag ook weer speciale daily missions voltooien om meer XP, meer gold en meer items te verzamelen. Voor de daily missions moet je bijvoorbeeld drie keer een stage voltooien met een specifieke Master, een bepaalde hoeveelheid XP verzamelen, een wapen upgraden of drie keer minstens een A-rank halen in een Stage. Deze missies zijn natuurlijk niet verplicht, maar een goede manier om je als speler bezig te houden. Verder zijn er ook nog weekly missions, monthly missions en speciale events.

Als je van PVP houdt zit je met Master X Master ook helemaal goed, want je kunt kiezen uit verschillende PVP modi. In de Arena modus kun je het opnemen tegen een ander team en zijn er geen Titanites (in andere games bekend als creeps of minions) te vinden. Dit is pure PVP combat waarbij het team die binnen de tijd de meeste kills maakt wint.

ALS JE VAN PVP HOUDT ZIT JE MET MASTER X MASTER OOK HELEMAAL GOED

De andere PVP modus is een stuk uitgebreider en heet “Titan Ruins”. Deze heeft weer veel meer weg van een MOBA waarin je lanes, towers, creeps, buffs en een core hebt. De bedoeling is om de vijandelijke Titan Core te vernietigen. NCSOFT heeft er alleen een hele lading extra gameplay in gestopt, wat soms best verwarrend is. Als team kun je bijvoorbeeld ook winnen als je binnen de tijd meer punten hebt dan de tegenpartij. Punten ontvang je door kills te maken, towers te slopen en Titanites (creeps) te doden. Verder kun je ook speciale shrines overnemen die er voor zorgen dat een krachtige npc je team komt helpen. Verzamel je titan shards zodat een van je team in een krachtige Titan kan veranderen en spawnen er ook nog speciale Titans die je team helpen. Begrijp je de verwarring? Titan Ruins is gelukkig wel leuk en naarmate je meer speelt wordt het uiteraard ook een stuk duidelijker.

Master X Master team

Welke NCSOFT Master kies jij?

Doordat NCSOFT Masters uit spellen als Blade & Soul, WildStar, Lineage en Guild Wars 2 kan gebruiken zul je prachtige Masters in de game vinden. En de manier hoe de Koreaanse manhwa-stijl in de graphics is verwerkt ziet er ook erg goed uit. Stages bevatten veel detail en dat geldt ook voor de npc’s en de beschikbare Masters. Je merkt gewoon dat hier veel tijd in is gestoken. Animaties van aanvallen en emotes zijn bovendien ook heel erg goed gedaan. Met de graphics zit het dus (afhankelijk van je PC natuurlijk) helemaal goed en zijn we nu echt benieuwd naar het eindproduct.

Master x Master Master

Founder Packs zijn inmiddels ook beschikbaar

Door een Founder Pack aan te schaffen ontvang je als speler tijdens de werkelijke release van Master X Master een aantal extra’s. De founder packs zijn bovendien in drie varianten beschikbaar, namelijk:

  • Recruit Pack (€19,99) – Ontvang vier Masters (Taejin, Innowin, Cagnazzo en Demenos), twee exclusieve skins (DevKit Innowin en Steampunk Innowin) en de exclusieve titel “Battle Tested”.
  • Soldier Pack (€59,99) – Ontvang acht Masters (Jinsoyun, Sonid, Vita, Taejin, Innowin, Ignuma, Cagnazzo en Demenos), twee exclusieve skins (DevKit Innowin, Steampunk Innowin en Inmate Cagnazzo), een naam reservering, GOLD Booster T-1 (3 dagen), XP Booster T-2 (3 dagen), Auto-Collector (3 dagen), Life Charger (3 stuks), Noah Recovery Kit (3 stuks), Noah Burst Heal Kit (3 stuks) en tot slot twee exclusieve titels (Battle Tested en Sol Warrior).
  • Master Pack (€99,99) – Ontvang vijftien Masters (Statesman, Jinsoyun, Sonid, Vita, Vonak, Lilu, Maia, Taejin, Jingtai, Innowin, Ignuma, Cagnazzo, Moro, Nedien en Demenos), zes exclusieve skins (Mobster Taejin, DevKit Innowin, Steampunk Innowin, Little Dragon Jingtai, Inmate Cagnazzo, Lifeguard Vonak), een naam reservering, de Master X Master Digital Soundtrack, GOLD Booster T-1 (3 dagen), XP Booster T-2 (3 dagen), Auto-Collector (3 dagen), Life Charger (3 stuks), Noah Recovery Kit (3 stuks), Noah Burst Heal Kit (3 stuks) en drie exclusieve titels (Battle Tested, Sol Warrior en Scourge of Atlas).

Er zit dus vrijwel voor iedereen wel iets bij. Om dit verhaal af te sluiten raden we jullie aan om de onderstaande video van Master Maia nog even te bekijken. Het is een goede manier om een indruk van de game te krijgen.