GirlGamer Weekend, lekker creepen met Perzian

Misschien kennen jullie de game Slender: the 8 pages al van het artikel dat onze Main Man Sjoerd begin van het jaar had geschreven. Slender is een psychologiesche thriller dat gratis te spelen is op het internet. Als ik er naar kijk, denk ik dat het een Indie game is. De game was in 2012 uitgekomen en is wereldberoemd vanwege de hoge mate van spanning die je als speler ervaart.

Weer een horror

Degene die vorige week de post van Yumi heeft gelezen over F.E.A.R. 2, zal zich wel afvragen waarom het deze week wéér over een horror gaat. En nee, er is niets mis met ons, hoor. Of, najah, misschien ook wel. Maar ik kan je vertellen dat dit puur toeval was. Ik was namelijk al bijna een jaar van plan om Slender te spelen. Ik stelde het uit, omdat ik het meteen goed wilde doen. En met goed bedoel ik wanneer ik ‘s avonds alleen thuis zat in het donker. What a mistake that turned out to be…

Slender: The Arrival

Ik heb een nieuwere versie gespeeld van Slender, namelijk Slender: The Arrival die in maart dit jaar was released. Wil je niet betalen voor de game, dan raad ik je aan om The Eight Pages gratis te spelen. Ik ben gewoon een verwend nest, denk ik. Goed, de game is freaking creepy… Granted, ik heb het geluid hard aan staan en ik heb het mezelf extra spannend gemaakt door de game alleen te spelen. In mijn enthousiasme had ik ook nog eens besloten om niet teveel research te doen naar de game om geen spoilers tegen te komen, dus ik was ook helemaal verrast door wat ik meemaakte.

slender-the-arrival-walkthrough

Waar ben ik aan begonnen?

Wat een hel! Als je deze game speelt wanneer je moederziel alleen bent en in een oud en krakend huis woont, then you’re gonna have a bad time. De makers van de game hebben hun best gedaan om je te mind-fucken. En iedereen zal van tevoren denken dat het wel meevalt, maar langzaam aan staat het huilen je nader dan het lachen. Wat ik overigens ontzettend gaaf vond is dat ik de geluiden blijf horen, terwijl ik ergens mee bezig ben. Bijvoorbeeld wanneer je iets moet lezen. Ik in al mijn naïviteit heb als ervaring dat wanneer je iets moet bekijken in een game, de monsters even stoppen met wat ze doen. Think again, Slender Man never lets up! Tijdens het spelen merk je dat je op scherp komt te staan en dat je hoger in je adem gaat zitten. Ik werd me uber-alert van mijn omgeving, als bijverschijnsel van het donkere beeld en de rare geluiden die je hoort.

In de video hieronder kun je kijken hoe de game begint. Je kunt zien hoe stroef en paranoïde ik opstart. Geloof me, de mate van spanning stijgt naarmate je verder komt in de game. Ik heb maar een paar minuten opgenomen van de game, maar ik hoop met deze video een goed beeld te geven van de sfeer van de game.

https://www.youtube.com/watch?v=83_XWPzLZWg” width=”620″ height=”360″]

Aanradertje

Mocht je op zoek zijn naar wat spanning, of een nachtje lekker willen creepen met je vriendinnen (of vrienden) dan is deze game echt een aanradertje. Ben je echter gevoelig en kun je niet goed omgaan met horror…wat doe je dan hier? Ga lekker Pokémon spelen of zo. En ojah! Wat ik niet wist bij het opnemen van de video, is dat ik nog niet eens echt begonnen was. Zo dacht ik al twee pagina’s te hebben gevonden, maar bleek dat het alleen clue’s zijn om de game spannender te maken. De acht pagina’s waren zelfs niet in het huisje van Kate te vinden! Die zijn buiten verspreid op verschillende locaties. Talk about scary…wat is er nou enger dan met een zaklamp in het bos te moeten rennen met Slender Man achter je aan. Helaas, het is me tot nu toe nog steeds niet gelukt. Ik ga op een later moment weer spelen, want ik wil die freaking 8 pages!!