Ga er goed voor zitten want deze week hebben we een gast bij GirlGamer Weekend. Toen collega Ivey deze meid aantrof was zij zowat de enige vrouwelijke gamer bij het gaming event CampZone. Een dame met pit, daar moesten we van Kijk-online natuurlijk meer over weten. Daarom stellen we jullie voor aan Denise, op en top girl gamer en onze gastschrijster voor GirlGamer Weekend Deel 13.

Meet the guest

denise

Je zou maar de eer hebben om een stukje te mogen schrijven voor de Girlgamer Weekend nummero 13. En wat is er dan mooier om iets te mogen schrijven over Minecraft! Ik zal mezelf eerst even voorstellen. De naam is Denise a.k.a. Nistolius. Sinds jongs af aan speel ik al aardig wat games. Variërend van Doom op DOS tot aan Minecraft.

Minecraft?

Sinds 2009/2010 speelde ik met members van de N.A.B. clan diverse games als World of Warcraft. De Alpha versie van Minecraft kwam uit en daar is het eigenlijk mee begonnen. Mijn eerste indruk was niet echt positief, aangezien de graphics mij niet aanspraken. Mijn vriend haalde mij toch over om het te gaan proberen. Na het uitvogelen van het spel veranderde mijn mening, aangezien het mij een nostalgisch gevoel gaf. Het gevoel van vroeger toen ik met Lego huizen bouwde en ik nog trots was op het eindresultaat. Update na update word je geleid in de virtuele pixelbased wereld van verschillende biomen, het bouwaspect en natuurlijk: de creeper! In Minecraft wordt echt gedacht aan de fanatieke creatieveling tot aan de eindeloze avonturier.

‘Everything within your imagination is possible!’

In het begin vond ik het lastig. Er werd niet veel uitgelegd en het was onduidelijk wat er allemaal mogelijk was. Door middel van vrienden en de online Minecraft Community leerde ik het spel al snel te begrijpen. Ik weet nog dat ik mijn eerste huisje bouwde en een creeper het nodig vond om deze te verbouwen. Na het korte sis geluid, volgde een explosie en een verwoesting van mijn huisje. Sindsdien heb ik echt het gevoel alsof je bekeken wordt. Creepy!

Nadat ik mijn creatieve geest de vrije loop liet, bouwden mijn vrienden en ik een replica van ’t Witte huis. Zo volgden er nog vele bouwprojecten en creatieve uitingen. Op een gegeven moment wil je toch wat meer uit het spel halen en daar is ook over nagedacht.

Minecraft the White House

Mods, Gameception?

Minecraft laat de community vrij om eigen mods en content te creëren. Wil je meer RPG elementen op je server? Geen probleem! Wil je bijvoorbeeld een Pokémon wereld? Daar heb je ook een mod voor. Zo is er voor iedere persoon wel een leuke mod om te ontdekken. Ik vond het zelf wel leuk om mee te doen aan PVPbattles. Het geeft het spel een extra dimensie. Zo zijn er PVPserver gebaseerd op The Hunger Games. Het is een spel met oneindige mogelijkheden en dat maakt het voor mij zo interessant. Elke dag is anders!

Heb je vragen aan Denise of ben je zelf fan van Minecraft, laat hieronder een bericht achter voor deze enthousiaste girl gamer.

 • Ivey

  X_x zoooo hoe lang hebben jullie daar aan gebouwd?

 • joene

  jezus wat een hoop :O nice!

 • Dannique

  Zo herkenbaar om te lezen! Creepers die je huis, waar je zo lang aan gewerkt hebt, verwoesten! Nice!

 • Pim

  Dit soort leipe shit heb ik altijd al willen bouwen in MC, alleen kan ik er geen moer van :l

  • HENRY

   Lang leven schematics, er zijn heel weinig mensen die zelf alle energie in het ontwerpen stoppen. (: just copying from others.

   • Denise Schouten

    Het was een voorbeeld wat er gemaakt kan worden met Minecraft. =) Maar onze clan heeft een tal van grote projecten gemaakt.

    • HENRY

     Ik wilde ook geen commentaar maken op je artikel. Ik probeer Pim alleen te vertellen dat hij ook zulke dingen kan maken.

 • Denise Schouten

  Het plaatje is een voorbeeld van hoe creatief je kunt zijn in Minecraft.

  • joene

   geen eigen kunstwerk dan? :O ben ik voor niks onder de indruk?

   • Denise Schouten

    Nee nee, ik wilde een indruk geven van wat er allemaal mogelijk is. Ik heb zelf projecten gemaakt, best grote ook.

 • Ferro Bonfiglio

  Awesome! =) Kheb weer helemaal zin in minecraft nu ik dit lees ^^

 • MissDIFRNCE

  is er ook een server waar we deze bouwwerken kunnen zien?