Wij zijn klaar voor de Nintendo Switch

Vannacht vond om 05:00 de speciale live presentatie van Nintendo Japan plaats en hierin hebben ze eindelijk de belangrijkste feitjes over de Nintendo Switch onthuld. Naast prijzen en de line-up van spellen kwamen we uiteraard nog veel meer dingen te weten. Kijk-online heeft de belangrijkste feitjes even op een rijtje gezet. Wat kunnen we van Nintendo’s mogelijke wondermachine verwachten?

De Nintendo Switch wordt regiovrij!

Laten we meteen met het belangrijkste feitje beginnen. Nintendo gaat echt de goede kant op want de Nintendo Switch wordt regiovrij. Dit heeft natuurlijk enorm veel impact op het aanbod van games. Spellen die eerder in de Verenigde Staten of Japan worden uitgebracht kunnen nu eindelijk zonder geklooi afgespeeld worden op onze PAL systemen. Nintendo president Tatsumi Kimishima bevestigde de informatie en benadrukte dat spelers hun software nu overal ter wereld weg kunnen halen. Nou zul je natuurlijk wel Japans moeten kunnen lezen om van Japanse Nintendo Switch titels te willen kunnen genieten. Al importeerden we vroeger ook gewoon Japanse games voor andere consoles en kwamen we toch zeker een heel eind zonder kennis van het Japanse schrift.

Nintendo Switch

Nintendo Switch Joy-Con zijn niet zomaar controllers

De zogenaamde Joy-Con controllers voor de Nintendo Switch, de kleine gamepads die losgekoppeld kunnen worden, bevatten een aantal indrukwekkende voorheen nog onbekende functies. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van een infrarode bewegingssensor en een “HD rumble” functie die een geweldige force feedback aan de speler zal geven. De Joy-Con worden bovendien geleverd in verschillende kleuren. Voor nu zijn de neon red en neon blue onthuld, maar er komen volgens Nintendo in de loop van het jaar meerdere kleuren bij. Uiteraard krijg je er ook een speciaal koord bij zodat je de Joy-Con stevig aan je pols zal kunnen bevestigen. We willen natuurlijk niet dat het ding door je televisiescherm heen vliegt. De infrarood bewegingssensor zal de afstand van objecten kunnen meten, en vormen kunnen herkennen. Volgens Nintendo kan de sensor ook de vorm van je handen herkennen bij een potje rock, paper, scissors. De eerder benoemde “HD rumble” functie van de Joy-Con gamepad zal via de geavanceerde force feedback spelers het gevoel kunnen laten geven dat je daadwerkelijk een glas met bewegende ijsblokjes in handen hebt, of dat je een leeg glas vult met water. Valse beloftes of waarheid? We zullen het in maart zelf kunnen uitproberen.

Joy-Con

Spelers kunnen tijdens release uit twee verschillende Nintendo Switch bundels kiezen

Tijdens de presentatie gaf Nintendo ook aan wat er nou allemaal in een Nintendo Switch bundel zit. Het pakket dat €329,00 zal gaan kosten bevat een Nintendo Switch console, een linker Joy-Con, een rechter Joy-Con, twee koorden, een Joy-Con grip, een Nintendo Switch dock, een HDMI kabel en een AC adapter. Er zullen twee versies van de bundel in de winkelschappen liggen. De eerste is de standaard grijze versie van Nintendo’s nieuwste console. Dit is dezelfde die vorig jaar in oktober werd onthuld. De andere bundel bevat juist de neon Bleu en neon Red Joy-Con controllers. Het is overigens niet bekend of er een spel bij de bundels zit. Spellen als Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Xenoblade 2, Fire Emblem Warriors en The Elder Scrolls V:  Skyrim zullen overigens wel op de Nintendo Switch uitkomen.

Nintendo-Switch-bundel-3

Met de Nintendo Switch zul je ook screenshots kunnen nemen

Screenshots maken is altijd handig. Voor ons op de redactie is het fijn om onze recensies bijvoorbeeld van wat originelere plaatjes te voorzien, maar voor gamers is het natuurlijk hartstikke leuk om je avonturen met anderen te kunnen delen. De Nintendo Switch maakt het via een simpele captureknop mogelijk om screenshot van je games te maken. Uiteindelijk is het verder ook de bedoeling dat je video zal kunnen opnemen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is echter nog niet bekend. Wij kijken er in ieder geval naar uit.

nintendo-switch-capture

Een kijkje naar de verpakkingen van Nintendo Switch spellen

Spellen voor de Nintendo Switch zullen €59,99 gaan kosten en wijken dus helemaal niet zo veel af van de prijzen die je op andere consoles zult zien. Nintendo heeft ook een voorproefje gegeven van de verpakkingen van de Nintendo Switch spellen en hiervan hebben we een aantal voor jullie op een rijtje gezet. De spellen voor de Nintendo Switch zullen bovendien op speciale gamecards staan, wat natuurlijk voordelen en nadelen zal hebben. Hoeveel data past er bijvoorbeeld op een gamecard? Waarschijnlijk best veel aangezien The Legend of Zelda Breath of the Wild een immens grote game zal zijn.

Wat voor accessoires zullen we kunnen verwachten?

De speciale Joy-Con gamepads zullen (mogelijk alleen in Amerika) als set verkocht worden voor €79,99 en in verschillende combinaties beschikbaar worden gesteld. Grijs, rood, blauw en een mix van rood en blauw. De Joy-Con gamepads zijn ook los verkrijgbaar voor €59,99 wat dus eigenlijk betekent dat je beter meteen een set kunt aanschaffen. Het bespaard je immers €20,00 en dat is best veel geld. De nieuwe Pro Controller, die zo te zien wat groter en robuuster is dan de huidige Wii U Pro Controller zal rond de €59,99 gaan kosten. Maar uit ervaring is dit mogelijk nog de beste investering als je van plan bent om een Nintendo Switch in huis te halen. Tot slot hebben we nog de Joy-Con Charging Grip, waarmee je twee Joy-Con gamepads can combineren om een grote gamepad te vormen.  Reken hier maar ongeveer €29,99 voor. Als je overigens op meerdere televisies in je huis wilt kunnen spelen bestaat er de mogelijkheid een extra Nintendo Switch Dock Set aan te schaffen. Deze bevat een Dock,  AC adapter en HDMI kabel, maar kost meteen €89,99 wat wij toch best wel prijzig vinden.

Wordt de Nintendo Switch jullie nieuwe console?

Wat we nou eigenlijk kunnen verwachten van de Nintendo Switch is zelfs met al deze informatie nog best moeilijk te bepalen. Voor ons is vooral The Legend of Zelda Breath of the Wild een legitieme reden om Nintendo’s nieuwste console aan te schaffen. Maar misschien moeten we in maart tijdens onze roadtrip naar Tokio maar even goed rond kijken wat voor leuke Nintendo Switch games, accessoires of goodies we in het land van de rijzende zon kunnen vinden. We houden jullie in ieder geval op de hoogte.