Zelfs hééul vroeg in de ochtend is Chibi-Robo! Zip Lash best vermakelijk.

Gamescom 2015, de eerste afspraak van de dag, je bent nog niet helemaal wakker en opeens zie je in de hoek van de Nintendo pers stand een Nintendo 3DS liggen waar Chibi-Robo! Zip Lash op gespeeld kan worden. Nu is de game bij de bezoekersgedeelte ook te spelen, maar waarom wachten als dat niet hoeft. Dus ging ik er meteen erop afgaan.

Deze nieuwe game in de Chibi-Robo reeks is totaal anders dan zijn voorgangers. Want in plaats van klusjes doen moet je in deze game op avontuur uitgaan. Chibi-Robo! Zip Lash is namelijk een side-scrolling game van Nintendo met levels die vol zitten met obstakels en breekbare blokken. En Chibi-Robo zelf, de knuffelige en avontuurlijke huishoud robot, gaat met behulp van zijn stekker en zijn koordje de uitdaging aan. Door met zijn stekker te gooien werkt hij zich door de levels heen, verzamelt hij collectibles en krijgt hij updates waarmee hij elke keer net iets verder kan reiken en meer plekken in de levels kan ontdekken.
chibi robo zip lash

Chibi-Robo! Zip Lash is laagdrempelig.

De gameplay van Chibi-Robo! Zip Lash vrij eenvoudig, al moet je in het begin misschien wel even oefenen met richten. Je gebruikt je koord om vijanden te slaan, op moeilijk bereikbare plekken te komen, blokken kapot te trekken en spullen te verzamelen. De simpele gameplay maakt de game laagdrempelig en vermakelijk voor jong en oud. En naarmate je verder komt en meer updates hebt, des te langer wordt je koordje, waardoor je nét iets meer kunt.

Helaas had ik niet zoveel tijd om de game te spelen, dus moest ik door de levels van de demo heen razen. Maar gelukkig zijn de eerste levels ook niet ontzettend moeilijk. Wat ik wel erg jammer vond is dat ik niet de kans kreeg om de Chibi-Robo Amiibo uit te proberen. Door deze Amiibo te gebruiken zal je kleine robotje sterker worden, sneller bewegen en een mooie gouden kleur krijgen.