Call of Duty Ghosts

Natuurlijk was Activision | Blizzard ook aanwezig tijdens Gamescom 2013. Met games als Skylanders, Call of Duty Ghosts en Destiny hebben zij een mooie presentatie gehouden voor de belangstellenden. Maar ik had de kans om Daniel Suarez (Vice President, Production) aan de tand te voelen over Call of Duty Ghosts.

Alweer een Call of Duty game?!

Wij zijn nu wel gewend dat er jaarlijks een Call of Duty game uitkomt. En als het geen Modern Warfare versie is, dan komt Black Ops wel om de hoek kijken. Maar wat maakt Call of Duty Ghosts zo anders? Misschien omdat het geen Modern Warfare 4 heet maar Ghosts? Omdat het de eerst Call of Duty game is die naar de Next-Gen gaat? Ik zal het jullie hier haarfijn uitleggen. Call of Duty Ghosts heeft extra details aan de game toegevoegd. Denk hierbij aan:

  • Soldier customize
  • Female characters
  • Manteling (over obstakels heen springen)
  • Knee slide (geeft je de mogelijkheid om te hurken en om te blijven bewegen)
  • Dynamic maps (je map wordt automatisch gevormd door killstreaks)
  • Contextual Leaning (om de hoek automatisch leunen om te kijken wie er zijn)

Multiplayer

Naast de basis van Call of Duty hebben deze opties een upgrade gekregen of zijn er opties toegevoegd. Wat Daniel ook blij maakt, is dat je teammates nuttige informatie kan geven. In plaats van “enemy on your six” hoor je nu “enemy approaching the gas station”.  Je krijgt nu meer gedetailleerde informatie van je teammates.

Er worden ook 20 extra killstreaks toegevoegd, maar jammer genoeg konden wij enkel UAV, Guarddog Riley en Juggernaut uitproberen. Ik vroeg me meteen af of je als specialist alle perks krijgt na het binnenhalen van alle punten, want dat geeft een overkill effect. Daar hebben ze echter goed over nagedacht bij Activision en je krijgt niet alle perks tot je beschikking, maar alleen datgene wat jij hebt toegevoegd.

Als ik vraag naar de respawn plekken en het spawn trappen, licht Daniel een tipje van de sluier op en hij laat weten dat het anders zal zijn dan in de voorgaande games, maar meer wilt hij hier niet over loslaten. Wat ik heel erg jammer vind is dat ChaosMode niet vanaf het begin in het spel beschikbaar is, maar dan ze hebben het ook niet uitgesloten voor latere DLC.

codgirl
Eén vraag deed Daniel zijn wenkbrauwen fronzen. Ik vroeg naar de Cranked mode, waarbij je binnen dertig seconden wordt opgeblazen als je geen kill hebt gemaakt. Als je te vaak bent dood gegaan, hoe beïnvloedt dit dan de kill/death ratio? Nadat deze vraag onbeantwoord bleef, kreeg ik ‘s avonds een mailtje waarin stond dat dit nog niet bepaald is. Het zal echter wel je mogelijkheden om killstreaks te maken gaan beïnvloeden in Assault en Specialist. Nog even afwachten hoe dit gaat werken dus.

Bij elke Call of Duty game heb je een aantal maps die gamers graag spelen. Bij Modern Warfare 2 waren het Rust en Favela en bij Modern Warfare 3 waren Dome en Hard Hat populair. Volgens Daniel zullen FreeFall en Octain de kroon spannen bij Call of Duty Ghosts. Omdat het kleine maps zijn die goed werken voor close combat, zullen mensen die van snelle reactie houden hun ogen uitkijken met deze twee maps.

Call of Duty Ghosts op de Wii U

Treyarch is mede bekend dankzij hun Black Ops games, maar zij maken deze keer ook Call of Duty Ghosts voor de Wii U. Dit omdat zij de Wii U versies van Call of Duty altijd hebben geproduceerd. Activision vond het alleen maar natuurlijk dat zij de productie voor de Wii U bleven doen.

5 november 2013

Nog ongeveer 2 maanden voordat wij de game kunnen kopen en gaan spelen. Om 00:00u zullen die-hard gamers voor de deur staan om een exemplaar te bemachtigen. Ik bedenk mij nu dat wij afscheid moeten nemen van de naam Modern Warfare. Maar verwelkom Ghosts met open armen. Ben erg benieuwd naar de storymode.

  • Vet interview Yumi!!

  • Ivey

    NICE!!!!!