Op bezoek bij de Activision booth.

Activision brengt op 4 november Call of Duty: Infinite Warfare uit. Dit is al langer bekend bij de fans. Ook wisten we dat op diezelfde dag Call of Duty: Modern Warfare Remastered beschikbaar wordt gesteld. Maar tijdens Gamescom 2016 kregen we voor het eerst beelden te zien van Zombies in Spaceland. Dit is een van de modes in Call of Duty: Infinite Warfare. Ben jij benieuwd naar deze twee games die Activision dit jaar gaat uitbrengen, lees dan ons verslag van de Call of Duty Gamescom 2016 presentaties.
Call of Duty Gamescom 2016 Call of Duty Infinite Warfare 4

We maakten kennis met Captain Nick Reyes.

Of je nu fan bent van de Call of Duty reeks of niet, je moet toegeven dat er ieder jaar weer veel aandacht is voor deze games. Met Call of Duty: Infinite Warfare ga je als speler de ruimte in. De presentatie bij Activision begon met de campaign mode van deze game. De presentatie gaat over Luitenant Nick Reyes die er opeens achter komt dat na het overlijden van zijn collega’s hij de hoogste rank van zijn crew heeft. Zo wordt Luitenant Reyes de captain en krijgt hij de leiding over de overgebleven mensen. Hij moet zijn team veilig terug zien te brengen na het afronden van een verkenningsexpeditie op een mining facility.

Jij speelt dus als Captain Nick Reyes en moet zien te achterhalen wie de mensen in de facility heeft vermoord, zonder dat je je eigen crew kwijt raakt. Dit is niet een simpele klus, omdat deze facility op een asteroïde staat die net iets te dicht bij de zon is. Naast het feit dat je voor vijanden moet waken, moet je ook voorkomen dat je levend verbrandt wanneer je de facility verlaat. Dit geeft nogal wat spanning. Grafisch gezien is er op de game niets aan te merken. De personages zien er realistischer uit dan ooit en de asteroïde is fantastisch om te zien.
Call of Duty Gamescom 2016 Call of Duty Gamescom 2016

Call of Duty: Modern Warfare Remastered zag er vooral mooier uit.

De tweede presentatie die we te zien krijgen gaat alweer over Call of Duty: Modern Warfare Remastered. We zagen een single player mode van deze game, om precies te zijn: het ‘Shock and Awe’ level. Modern Warfare die in 2007 werd uitgebracht was voor veel mensen erg vernieuwend. Deze remasterde versie van de originele Modern Warfare game is voor zover we konden zien qua graphics verbeterd. Call of Duty: Modern Warfare Remastered is ook te verkrijgen via de Digital Deluxe Edition en de Legacy Pro Edition van Call of Duty: Infinite Warfare.

De Zombies in Spaceland heeft een geweldige soundtrack.

Vrij snel na de release van Call of Duty: Infinite Warfare komt er een zombie mode uitbreiding, genaamd Zombies in Spaceland. Deze uitbreiding volgt 5 dagen nadat de game is gereleased. Hoewel de zombie mode in Call of Duty ontzettend populair is en een bepaalde humor bevat, wijkt deze nieuwe zombie mode af van wat fans misschien wel gewend zijn. Deze kleurrijke toevoeging deed ons vooral denken aan Lollipop Chainsaw. Wel leuk, maar misschien niet iets wat je in een Call of Duty game verwacht te zien.
Call of Duty Gamescom 2016 Call of Duty Gamescom 2016
Zombies in Spaceland speelt zich af in de jaren 80 en draait om een groep tieners. Zo heb je de Hiphopper Andre, de Nerdy kerel genaamd Poindexter, de stoere chick Sally en de populaire sporter A.J. Zombies in Spaceland zit vol met muziek uit die tijd. Toch biedt de game een totaal nieuwe ervaring vanwege de pretpark omgeving, de opvallend geklede zombies en grappen die in de mode zijn verwerkt. Zombies in Spaceland krijg je overigens ook bij het pre-orderen van Call of Duty: Infinite Warfare, net als de Terminal Bonus Map. Bekijk de trailer van Zombies in Spaceland hieronder.