32 Teams uit de hele wereld komen samen in Hollywood.

Call of Duty: Black Ops II spelers strijden om een prijzengeld van $1 miljoen.

Vanaf vandaag tot aanstaande zondag wordt in het Hollywood Palladium Theater het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door Activision Publishing, Inc., een volledig in eigendom zijn de dochteronderneming van Activision Blizzard , en hun onderscheiden studio Treyarch, in samenwerking met Xbox. De 32 meest begaafde ‘Call of Duty: Black Ops II’ multiplayer teams strijden op de Xbox 360 van Microsoft om het totale prijzengeld van $1 miljoen én de kans om met de ultieme eer aan de haal te gaan als Call of Duty wereldkampioen. Activision brengt de Call of Duty community van meer dan 40 miljoen spelers wereldwijd bij elkaar door een live stream die het evenement van minuut tot minuut in beeld brengt. Het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ is te zien via Xbox LIVE Dashboard, op Xbox.com, Call of Duty Elite, de Facebookpagina van Call of Duty en is ook te volgen op GameSpot en Twitch.tv. De live stream van de finale van het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ begint in de nacht van zondag 7 april op maandag 8 april.

“Het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ is niet zomaar een gaming toernooi,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. “We vieren Call of Duty zelf én erkennen en herkennen op dit toernooi de meest getalenteerde spelers. We verenigen de enorme spelersgemeenschap van Call of Duty met de steeds populairder wordende eSports movement. Het is geweldig voor de franchise, maar ook voor eSports op zich, dat in de loop der tijd alleen maar beter en groter is geworden.”

Al maanden zijn de 32 teams intensief in training en ze hebben geduchte wedstrijden moeten leveren om zover te komen. Ze kwalificeerden zich door events die waren georganiseerd door ‘Call of Duty: Black Ops II’ in-game League Play, of via professionele competities als Major League Gaming (MLG), Australian Cyber League (ACL) en Electronic Sports League (ESL). Teams als InFiDream uit Azië, Epsilion.IRL uit Ierland en Made in Brazil… uit Brazilië nemen het op tegen sterke teams uit Noord-Amerika, zoals OpTic Gaming en Fariko.Impact. De competitie bereikt zijn hoogtepunt in de live gestreamde finale op zondag 7 april.

“Het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ zorgde voor een vloedgolf van aandacht voor Black Ops 2 als wedstrijdspel,” zegt Mark Lamia, hoofd van Treyarch. “Als studio hebben we er ook veel voor gedaan om Call of Duty als eSport op de kaart te zetten. Of het nu was door kwalificatie vanuit de game zelf met onze Season 3 of Leagues, of door de andere toernooien die wereldwijd zijn gehouden, je ziet dat alleen de beste spelers zullen strijden om het kampioenschap. We vinden het fantastisch dat we echt een internationaal podium kunnen bieden aan onze Call of Duty fans en dat ze kunnen ervaren hoe uitdagend en opwindend Call of Duty als wedstrijdspel is.”

Het ‘Call of Duty Championship, presented by Xbox’ gaat van start met acht poules van vier teams, waarin ze elkaar allemaal een keer ontmoeten. De twee eerste teams van een poule gaan door naar de volgende ronde. De 16 overgebleven teams spelen nu nog één wedstrijd, waarin de ‘best of 2’ wint. Het team dat als eerste heeft afgerekend met zijn tegenstander pakt $400.000 uit de totale prijzenpot van $1 miljoen en is de winnaar. De overige zeven teams verdelen de rest van het prijzengeld, variërend van $200.000 voor nummer twee tot $25.000 voor het team dat als achtste eindigt.