Het is weer tijd voor een nieuwe Call of Duty…

De Call of Duty serie van Activision zorgt ieder jaar weer voor talloze discussies en elk nieuwe deel wordt vaak vergeleken met klassieke voorgangers die volgens de fans geweldig waren. Wat nou de beste Call of Duty game is…ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat Call of Duty games enorm leuk kunnen zijn. Vooral de campaign modus is voor mij erg interessant, al spelen de meeste fans de game toch echt wel om de multiplayer modus van de game. Tijdens mijn bezoek aan Gamescom mocht ik de multiplayer uitproberen, hoe dat is afgelopen lees je hier.

Call of Duty Black Ops 3 Call of Duty Black Ops 3 soldier

Dit keer even geen verhaal.

Normaal gesproken vertel ik jullie graag wat over het verhaal en tijdens mijn speelsessie bij de Activision business booth heb ik helaas enkel de multiplayer modus kunnen uitproberen. In het algemeen is de campaign modus van elke Call of Duty game enorm cinematisch en een genot om te spelen. De afgelopen jaren richten de makers zich echter zo veel op de multiplayer modus van de game dat je als liefhebber van een beetje verhaal blij mag zijn als je een campaign van meer dan drie uurtjes te spelen krijgt. Waar is die goede oude tijd toch gebleven? Ik dwaal echter af, hoe was de multiplayer modus dan?

Tegen pro’s spelen is alles behalve leuk…

Daar stond ik dan samen met een groepje mede-journalisten netjes in de rij te wachten. Wij hadden allemaal een afspraak en stonden te popelen om de multiplayer modus van Call of Duty: Black Ops 3 te ervaren. Bij binnenkomst viel me echter meteen wat op. Het leek Activision wel een goed idee om ook een aantal professionele Call of Duty spelers mee te laten doen want er waren nog wat plekken over. Van balans hadden ze echter geen kaas gegeten want wij moesten het onmiddellijk opnemen tegen een groep doorgewinterde spelers. Ik kan jullie nu al vertellen hoe tergend irritant dat was.

Voordat we begonnen mochten we allen een specialist class en een loadout kiezen. De Seraph leek me wel heel gaaf omdat haar special ability een one-hit-kill revolver was. Tuurlijk had het onding een extreem lage firerate en kostte het een paar seconden om de revolver te herladen. Hierdoor was je een makkelijk doelwit en moest je erg sneaky spelen om succes te boeken. Iedereen en dan bedoel ik ook letterlijk iedereen van het vijandelijke team speelde zo te zien met de Reaper. Deze militaire oorlogsrobot was abnormaal sterk. Zijn special ability was namelijk een mini gun die alles en iedereen met veel gemak aan flarden schoot. Je hoefde maar in je grote teen geraakt te worden en dan was je al dood. Dit was zo verschrikkelijk irritant en oneerlijk, maar toch weigerde ik te wisselen. Uiteindelijk lukte het me zeker wel om kills te maken, maar dat was voornamelijk met mijn primaire wapen, niet die onhandige revolver die je slechts een paar keer kon gebruiken. Verder waren er nog twee specialist classes die ik totaal genegeerd heb. Ruin moest het hebben van een krachtige melee aanval en Outrider had een brute boog met explosieve pijlen. De specialist classes voegden zeker wel wat aan de game toe, maar Treyarch moet de boel echt wel beter gaan balanceren.

De Seraph leek me wel heel gaaf omdat haar special ability een one-hit-kill revolver was.

De modus die wij speelden was Team Deathmatch en het was overigens ook mogelijk om zoals in Titanfall via muur naar muur te rennen. Niet echt origineel, maar het werkte hartstikke goed om snel over de map rond te bewegen. Helaas had je er niet veel aan zodra er weer een verdomde Reaper met mini gun op je af kwam razen. Tijdens het kiezen van een loadout waren verder ook speciale perks te selecteren, al heb ik het effect hiervan totaal niet meegekregen. Ik moet toegeven dat de multiplayer modus ondanks de balans problemen zeker wel vermakelijk was. Maar na vijf potjes verloren te hebben van een groep extreem goede spelers was de pret er voor mij een beetje af. Op naar de volgende afspraak.

Call of Duty Black Ops 3 multiplayer

Futuristische wapens en coole character design!

De wapens in Call of Duty: Black Ops 3 zagen er heel erg goed uit en kwamen erg futuristisch over. De verschillende specialist classes hadden ook allen een distinctieve look en vooral de Reaper zag er bruut uit. De verschillende metalen onderdelen van zijn pantser, zijn helm en transformerende mini gun arm waren erg goed uitgewerkt. Qua omgeving zag de map (waarvan ik de naam helaas niet kan herinneren) er wel degelijk uit. Al ben ik veel nieuwsgieriger naar de graphics van de campaign modus. Hier is denk ik immers de ware pracht en praal van de game te vinden.

Call of Duty: Black Ops 3 moet zich nog bewijzen.

Het spelen van de multiplayer modus is natuurlijk niet echt een goede indicatie van wat het eindproduct zal voorstellen, al denk ik dat het grootste gedeelte van de fans deze modus het meest zullen gaan waarderen. De gevechten zijn erg snel en de verschillende specialist classes bieden spelers heel wat opties. De Reaper is echter veel te sterk gemaakt, hier mogen ze wel wat aanpassingen doorvoeren. De verschillende loadouts en perks waren wel vet en je kan je denk ik wel uren in de multiplayer modus verliezen. Grafisch gezien was de game ook goed verzorgd, al ben ik benieuwd hoe de campaign modus er uit zal zien. De multiplayer bèta is in ieder geval al speelbaar voor alle PlayStation 4 bezitters. Dus mocht je de game willen testen…het is nu of nooit! Ik zet mijn geld echter liever op Destiny: The Taken King.