Call of Duty: Advanced Warfare een grote speler in de wereld van multiplayer shooters. Laten we zien wat er dit jaar aan gaat komen

Natuurlijk zullen we in al dit Gamescom geweld niet de Call of Duty gamers vergeten. Een multiplayer en singleplayer artikel komt er nog aan, maar in de tussentijd hebben we een interview voor jullie met de Lead Multiplayer designer van Sledgehammer games. Scroll maar naar beneden en lees wat er te zeggen viel over de multiplayer van de nieuwe Call of Duty…


Kijk-Online: Wat zijn de voordelen van het exoskeleton suit? Zijn er ook bepaalde perks speciaal voor het exoskeleton suit?

Activision: Het exoskeleton suit geeft verschillende boost mogelijkheden. Zelf noemen we het exomovement. Hiermee kun je op veel momenten een extra boost aan je beweging geven. Denk maar aan boostjump, dodge boost, slide boost, mid air boost. Deze kun je ook gebruiken om locaties te bereiken die normaal buiten je bereik zouden zijn. Zo kun je van een dak af rennen, en maar de helft van de afstand overbruggen. Gebruik je dan de boost jump of de voorwaartse boost, dan kom je opeens wel op het andere dak. Zo word een locatie opeens al een stuk interessanter met veel meer mogelijkheden.
Het exoskeleton suit word gebruikt voor snellere en aan een geschakelde bewegingen. En er zij een klein aantal perks die je wat voordelen kunnen geven met je exosuit. Een hiervan is het verlengen van de batterijduur van je exo ability. Daardoor kan deze ability iets langer gebruikt worden.

Kijk-Online: Wat zijn de grootste nieuwe toevegingen aan Call of Duty Advanced Warfare?

Activision: We hebben een flink aantal nieuwe dingen toegevoegd. Een training range waar je al me verschillende wapens en equipment kan uittesten als je offline vent. Een virtual lobby en character customization. In de lobby kun je al je teamgenoten zien, hoe ze hun personage hebben aangepast en welke equipment ze bij hebben. Scorestreak zoals in Black Ops 2, zodat niet alleen je killers maar ook objective spelers de streaks kunnen gebruiken. Een supply drop tijdens de match die je na de wedstrijd nieuwe wapens en items zoals schoenen en andere kledingstukken. En als laatste Uplink mode. Een nieuwe gamemode die je kan zien als een agressieve sport waarbij je een drone (een bal) in de uplink locatie van de vijand moet krijgen om te scoren.

Kijk-Online: Zijn jullie niet bang dat de cloak ability problemen met de balans van de multiplayer gaat geven?

Activision: De cloak heeft maar een zeer beperkte gebruik tijd, net zoals alle andere exo abilities. Standaard ongeveer 10 a 15 seconden. Dit word bepaald door een batterij in je exosuit die leegloopt tijdens het gebruik. Als deze eenmaal leeg is kan deze niet meer herladen worden tot je volgende spawn. Ook ben je met de cloak niet volledig onzichtbaar. Het zorgt meer voor een minder goede detectie om een vuurgevecht ontsnappen.

Kijk-Online: Wat denken jullie van de vergelijking met games zoals Titanfall en Halo die de fans maken na het zien van de trailers?

Activision: De game is al zeker drie jaar in ontwikkeling en de exosuit en mechs waren toe al plannen voor de game. Dus de gelijkenissen die er zijn zijn volledig toevallig. Daarnaast richt Call of Duty zich vooral op de spelers, niet de grote robots.

Kijk-Online: Zullen er vrouwelijke speelbare personages zijn in de game?  Want er zijn een hele hoop vrouwelijke spelers in de CoD community.

Activision: Het word gewoon mogelijk om een vrouwelijk personage aan te maken als je dit wilt. Dus de dames hoeven zich hier geen zorgen over te maken.

Kijk-Online: Zullen we oude perks uit de vorige games terug zien? Of zullen het alleen maar nieuwe perks speciaal voor deze titel zijn?

Activision: Er is een gigantische lijst aan perks van de vorige Call of Duty games waar we toegang tot hadden. Dus je zult zeker perks terug zien die we hier goed in vonden passen. Maar natuurlijk zullen er ook nieuwe perks aanwezig zijn gericht op de exomovement en exo abilities.

Kijk-Online: Zal Theather mode terugkomen in deze game? Er zijn namelijk genoeg gamers zonder capture card die deze functie erg missen.

Activision: Theather modus zal niet in de game zitten. Dit leek ons niet een belangrijke functie aangezien de next gen consoles zelf al opname mogelijkheden hebben. En daarnaast hebben we de tijd die normaal in de ontwikkeling van deze modus zou zitten kunnen gebruiken voor andere en nieuwe functies.

Kijk-Online: En als laatste, zal de toevoeging van de exoskeleton suit en mechs de multiplayer maps groter maken?

Activision: De maps in Call of Duty zijn normaal kleine tot medium maps, en hier zullen we ook niet fan afstappen. Deze grootte zorgt voor de snelle gameplay.
Wat de goliaths (grote mech) betreft, deze zijn rond het formaat dat deze nog door een deur kunnen, dus maak je daar maar geen zorgen over.

  • Heb heel veel zin weer in deze Call of Duty. Ik vond in tegenstelling tot velen Black Ops 2 een hele goede Call of Duty game. Ghosts vond ik echt crap. Maar ik heb goede hoop dat Advanced Warfare weer een hele toffe Call of Duty gaat worden.

    • Grayfoxz

      Ben zelf normaal gezien meer een Battlefield fan, maar na het spelen van Advanced Warfare op Gamescom ben ik toch positief verrast 🙂 word toch een CoD jaartje denk ik.

      • Ja ik denk dat meer mensen dat gaan doen. Ik zie heel veel positieve reacties.