Call of Duty Advanced Warfare Multiplayer Reveal Event

Call of Duty Advanced Warfare Multiplayer Reveal Event geeft veel informatie over gebruik Exoskeleton

Zojuist is het Call of Duty Advanced Warfare Multiplayer Reveal Event dat Microsoft, Activision en Sledgehammer georganiseerd hadden afgelopen en hebben we een behoorlijke lading informatie over de multiplayer van Call of Duty Advanced Warfare over ons heen gekregen. Het is de eerste Call of Duty met een 3 jaar durende ontwikkelingscyclus en is vanaf het begin af aan in ontwikkeling geweest voor de next-gen, dit is een nieuwe weg die Activision onlangs is ingeslagen. Het event ging natuurlijk van start met de multiplayer trailer, deze bracht gelijk gemixte gevoelens bij de kijkers op. Aan de ene kant de kijkers die het allemaal heel vet vonden en daar tegen over de kijkers (misschien wel de CoD haters) die het teveel een Titanfall rip-off vinden. De stream op Twitch werd op zijn hoogste punt overigens door 41.200 mensen bekeken.

Boosts

Life gets better with a little boost moeten ze gedacht hebben bij Sledgehammer. Door het gebruik van de Exoskeleton suit zul je gebruik kunnen maken van boosts en je zult ze nodig hebben. Exo-movement is een woord dat vaak voorbij kwam, Je exosuit laat je namelijk boost jumpen waar door je sneller op hogere plekken kan komen als we de developer mogen geloven gaat dit nodig zijn want de nieuwe maps zijn hier voor gemaakt. Ook zijn er de “exo-movement boost dash” en “boost dodge”, de eerste laat je snel een klein stukje vooruit schuiven en boost dodge laat je snel een stukje naar links of rechts verplaatsen, handig om snel kogels te ontwijken. Daarnaast is er ook een boost slide welke je een aantal meter over de grond laat glijden om je vervolgens in de lucht te lanceren zodat je eventueel een boost slam in kan zetten. Je raadt het misschien al, je klapt snel naar de grond toe om zo je tegenstander om zeep te helpen. Dat zijn flink wat boosts. Natuurlijk zijn er ook nieuwe perks ontwikkeld vooral deze nieuwe functies die ze nog sterker maken. Het ziet er naar uit dat de multiplayer van Call of Duty Advanced Warfare nog sneller gaat worden.

Pick 13

Het pick 13 systeem is gebaseerd op het pick 10 systeem van Black Ops 2. Hierin maak je een class en heb je 13 punten om te verdelen. Ga je voor een gebalanceerde class met een paar granaten, een scope op je geweer en een aantal perks of laat je een van deze opties vallen en neem je bijvoorbeeld meerdere perks. Het is allemaal mogelijk. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat je Scorestreaks nu ook deel uit maken van het Pick 13 systeem.

Create-an-Operator

Ontwikkelaar Sledgehammer Games pakt de personalisatie over de hele linie goed aan, bijvoorbeeld met Create-an-Operator. Hiermee geven gamers hun soldaten precies de looks die zij willen – hoofden, helmen, brillen, shirts, vesten, kits, handschoenen, broek, kniestukken, laarzen en het exoskeleton, alles maak jij zoals jij dat wilt. De feature Create-an-Operator krijgt ondersteuning van het nieuwe beloningssysteem Supply Drops. Hoe meer je speelt, hoe meer je verdient. Met Supply Drops kun je zo ongeveer alles verdienen wat je kunt bedenken in de wereld van Call of Duty Advanced Warfare – van custom weapons tot unieke karakter gear. Wat al dit unieks gemeen heeft, is dat je er als speler overduidelijk ‘multiplayer bragging rights’ verdiend die je in de Virtual Lobby kunt tentoonstellen. Een lobby waarin je jezelf of andere spelers kunt bewonderen voordat de match begint en daar geen tijd meer voor is.

Nieuw soort wapen

Natuurlijk horen er bij al deze nieuwe powers ook nieuwe toys for boys. Zo is er het debuut van een zogenaamde directed energy class of weapons. Deze gebruiken de kracht van gerichte energie om zo vijanden te overwinnen en daarbij wordt vertrouwd op tactical heat management in plaats van reloads. Verder kun je nu ook je nieuwe loadout testen op de Virtual Firing Range door een simpele klik op de knop. Eenmaal getest begint direct de volgende match

Modes

Deze nieuwe CoD biedt fans de onverslijtbare favorieten als Capture the Flag en Hardpoint, oude vertrouwde classics als Team Deathmatch, Domination en Search and Destroy, maar daarnaast zijn er ook nieuwe modes. Zo zijn er nu ook Uplink en Momentum. In Uplink moet je met jouw team als eerste data geupload hebben naar een satelliet, Deze data zit in een bal-achtig voorwerp en ja hoor deze kun je over gooien naar je team mates. Punten scoren doe je door of de bal in data transfer glimmende verschijning (oftewel het doel!) van jou team te gooien (1 punt) of door zelf met bal en al in het doel te springen (2 punten).

Day Zero Edition

Tot slot was er nog een extraatje voor de die hard fans. De Call of Duty: Advanced Warfare Day Zero Edition. Hiermee krijgen spelers voor het eerst in de geschiedenis van de franchise op 3 november, 24 uur voor de officiële release, toegang tot de game. De Call of Duty: Advanced Warfare Day Zero Edition is beschikbaar op alle platforms. Wie de game pre-ordert krijgt de Day Zero Edition gratis.